Hlavní obsah

Třetí díl Šikmého kostela míří za čtenáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaný závěrečný díl knižní trilogie Šikmý kostel spisovatelky Karin Lednické vyjde 18. dubna. Děj knihy bude procházet koncem čtyřicátých let, tedy dobou nastolování komunistické vlády, a následně lety padesátými, uvedla sama autorka.

Foto: Petr Horník

Karin Lednická

Článek

Druhý díl vyšel v lednu 2021. Proč se na třetí čekalo tak dlouho, vysvětlila Karin Lednická slovy: „Chtěla jsem vám předložit co nejkomplexnější, podnětný a zároveň zajímavý příběh. Samozřejmě se znovu setkáte se všemi postavami, jejichž osudy jste sledovali v předešlých dílech – děj navazuje přesně tam, kde posledně skončil, tedy v červnu 1945.“

„Snad nebude působit nabubřele, když se odvážím napsat, že mnohé z popisovaných událostí jsou obecně natolik neznámé, že se mnozí z vás o nich ve třetím díle dozvědí vůbec poprvé. A možná budete překvapeni, stejně jako jsem při rešerších byla mnohokrát překvapena já,“ dodala.

Čtenáři se opět setkají s Ženkou, kterou polský odsun v roce 1938 připravil o partnera, Halkou, která se v prvních mírových dnech stala obětí znásilnění vojákem Rudé armády, Anuškou, které nacisté ukradli syna Tomaszka, Wojtkem, který se dal ke komunistům, a Barkou s Ludwikem.

Spisovatelka Karin Lednická –⁠ Životice: bolest, trauma a strach

Styl

Kniha končí v roce 1961, krátce před tragédií na Dole Dukla. Její závěr tvoří šedesát stran příloh s názvem Lidé a Město.

V té první čtenáři najdou stručné životopisy a fotografie jedenácti skutečných osobností, které spisovatelka zakomponovala do děje.

Příloha Město je obrazovým dokumentem zkázy staré Karviné.

Karin Lednická popsala životickou tragédii

Kultura

Reklama

Související témata:
Knižní série Šikmý kostel

Výběr článků

Načítám