Hlavní obsah

Nové knihy: Boscarino, Glockner či Frankelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hora K2 je prý nejnedobytnější ze všech osmitisícových vrcholů, mnohem náročnější než Everest. Kniha věnovaná tomuto gigantu vypráví jeho podrobnou historii. Dále nás v této nabídce čeká dílo popisující mýtus o Perseovi, publikace věnovaná generálu Syrovému i odborné pojednání o kladech a záporech lidské komunikace.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Filip Klouda: Neonová cizinka

Mladá scenáristka Alex přijíždí do Tokia jako host mezinárodního filmového festivalu, uvedení jejího prvního filmu je však jen zástěrkou pravého důvodu cesty – ve skutečnosti přijela hledat sestru Adélu, která se v japonské megalopoli před časem beze stopy ztratila. Bez znalosti místa, jazyka i jakéhokoliv spojence se dívka pouští do pátrání, odhodlaná svou sestru za každou cenu najít.

Kalibr, 424 stran, 459 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

David Glockner: Vraždy na Grabštejně

Historický román s kriminálními prvky se odehrává na počátku 20. století v malém městečku pod sídlem hrabat Clam-Gallasů. Vincent Hora, jenž s nasazením vlastního života zabránil anarchistickému atentátu na zámku Auerspergů, se stává opatrovníkem Jindřicha Clam-Gallase, mladého talentovaného malíře, trpaslíka a alkoholika, jehož právě propustili z blázince.

Po Vincentově příjezdu se začnou na zámku a v okolí dít podivné věci. Kdosi zavraždí mladou služku a brzy následuje série dalších vražd.

Ikar, 416 stran, 459 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Claire Heywoodová: Ve stínu Persea

Autorka přichází s převyprávěním mýtu o Perseovi z pohledu tří žen, které jsou v tradiční verzi odsunuty na vedlejší kolej: jeho matky Danaé, trofeje Medúsy a manželky Andromedy. Perseus je posedlý příslibem vlastního osudu, jeho hrdinská cesta však vrhá na životy všech tří žen stín násilí a zkázy.

Ikar, 272 stran, 329 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

RECENZE: Radka Denemarková přemítá o dědictví dlouhého století

Knihy

Audrey Blakeová: Chirurgova dcera

Píše se devatenácté století a Angličanka Nora je jedinou studentkou medicíny na prestižní Boloňské univerzitě. Od žen se v té době očekává, že zůstanou v domácnosti a budou vychovávat děti, takže její ambice věnovat se chirurgii působí na okolní muže velmi pohoršeně. Je pod drobnohledem, její úspěchy jsou považovány za samozřejmost, chyby jsou naopak důkazem, že ženy mezi lékaře nepatří. Nevzdává se však a společně s lékařkou Magdalenou Marenco se snaží zdokonalit převratnou a do té doby jen velmi vzácně prováděnou operaci – císařský řez.

Ikar, 344 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Jean-Luc Bannalec: Bretaňské noci

Jedenáctý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa.

Rodinu inspektora Kadega zasáhne těžká rána osudu. Zemře jeho milovaná teta. Ale aby toho nebylo málo, inspektora kdosi napadne a ohrozí na životě na jejím pozemku. Dupin a jeho tým jsou hluboce otřeseni a pátrají po možných motivech tohoto zločinu. A již brzy vyjdou najevo podivné nesrovnalosti.

Kalibr, 280 stran, 329 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Alex Dahl: Když zmizela

V norském Sandefjordu žije Liv svůj nenápadný život v ústraní: samoživitelka, která padá únavou a snaží se vyjít s výplatou. Svému autistickému synovi, jehož největší láskou jsou letadla, nikdy neprozradila svá tajemství ani mu nevyprávěla o svém životě předtím, než se narodil. Pro jeho bezpečí je ale připravena udělat cokoli.

Metafora, 336 stran, 499 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Oprátka za osm mrtvých. Olga Hepnarová audioknižně

Knihy

Rebecca Frankelová: Do lesů

V létě roku 1942 se rodině Rabinowitzových podařilo uniknout z nacistického ghetta v rodném polském městečku a ukrýt se v děsivém Bělověžském pralese. Jako zázrakem v lesích přežili dva roky až do osvobození Rudou armádou v roce 1944. Byly to roky poznamenané krutou zimou, epidemiemi tyfu a nemilosrdnými nacistickými nájezdy. Po válce se Rabinowitzovi vydali na strastiplnou pouť Evropou a pomocí převaděčů doputovali přes Alpy do Itálie, kde se usadili mezi ostatními běženci, dokud se nerozhodli vystěhovat do Spojených států amerických.

Práh, 360 stran, 399 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Kolektiv autorů: Armádní generál Jan Syrový - Jeden velký český osud

Cílem této knihy je podstatně přispět k celospolečenské a morální rehabilitaci Jana Syrového, na němž byla po druhé světové válce spáchána mimořádně těžká křivda a jenž se stal obětí jednoho z prvních zpolitizovaných soudních procesů v Československu. Na základě absurdního a extrémně nespravedlivého obvinění jej Národní soud v Praze odsoudil v dubnu 1947 ke dvaceti letům vězení. Jako záminka posloužilo především setkání armádního generála Jana Syrového s Adolfem Hitlerem z 16. března 1939.

Tváře, 390 stran, 487 Kč

Foto: Tváře

Obal knihy

Alessandro Boscarino: K2 - Historie nedobytné hory

Podle Reinholda Messnera je K2 nejnedobytnější ze všech osmitisícových vrcholů, mnohem náročnější než Everest. To je důvod, proč tradiční kniha nestačí k tomu, abychom vzdali hold mýtu K2. Tento obr, nebezpečný a neodolatelný, si zaslouží něco víc.

Za pomoci přehledných map, nádherných archivních fotografií a podrobných tras expedic rekonstruujeme celých sto let překonávání výzev mezi ledovci: od prvotních expedic vědců a kartografů z devatenáctého století až po historické zdolání vrcholu hory.

Grada, 80 stran, 499 Kč

Foto: Grada

Obal knihy

Jiří Plamínek: Komunikace a prezentace - Umění mluvit, slyšet a rozumět

Komunikace dnes, kdy většinu věcí děláme ve spolupráci s ostatními, stále více rozhoduje o úspěchu a neúspěchu. Kolik dobrých nápadů se již ztratilo bez užitku, protože je autor neuměl vysvětlit ostatním, tedy vlastně prodat? Kolik vztahů se již rozpadlo ne proto, že se lidé přestali mít rádi, ale proto, že si něco neuměli říci? A kolik nenávisti již vzniklo z nepochopení? V novém vydání knihy uznávaného lektora a konzultanta se dozvíte, jak se chovat v nejčastějších komunikačních situacích.

Grada, 208 stran, 359 Kč

Foto: Grada

Obal knihy

Hořké svědectví o letech padesátých

Kultura

5 NEJ mezi knihami: Od literárního skandálu přes rodinné trable, chladné oči až po coming out

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám