Hlavní obsah

Keith Richards nabízí ochutnávku ze své sólovky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista Rolling Stones Keith Richards uspořádal ochutnávkovou párty v New Yorku, kde představil své sólo album Crosseyed Heart, první od roku 1992.

Článek

Album je ovlivněno blues-rockem a jižanským soulem, v zásadě není až tak vzdálené od tvorby Rolling Stones, i když autor tvrdí, že tyto nálady a nápady ve skupině nemohl uplatnit. Většinu nástrojů a zpěv si nahrával sám.

„Některé věci nemůžeš vyjádřit se Stones, víte, co myslím? Jde o jiný způsob vyjádření. Ani jsem si nevšiml, že uběhlo dvacet let od doby, co jsem tohle naposledy dělal. Ten čas letí,” povzdechl si kytarista, který je považován za nejryzejšího a nezničitelného rockového dinosaura.

Zkusil si i jeden romantický duet, kde uslyšíme Norah Jones. „Dodala mi přesně ten pravý pocit, který jsme potřebovali. Vždycky hledám songy, kde můžu zapojit dámu.”

Richards na desce s přestávkami pracoval od roku 2011, kdy měli Rolling Stones dlouhou pauzu po turné a on se prostě nudil. Zamluvil si studio v New Yorku se svým parťákem a bubeníkem Stevem Jordanem a pomalu si pohrávali s různými nápady.

Reklama

Výběr článků

Načítám