Hlavní obsah

Kefír pro rodiče a děti zve na kapely, divadlo a pravý bagr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. srpna se v Hradci Králové koná festival Kefír pro velké i malé. Kromě rockových kapel nabídne podle pořadatelů divadlo a různé „blbiny“.

Foto: Ameba

Kašpárek v rohlíku

Článek

Hlavní pódium obsadí kapely Visací zámek, Vypsaná fiXa, Jolly Joker & P. B. U. a Kašpárek v rohlíku. Ten na Kefíru nejen zahájí letošní oslavy patnácti let od vydání své první desky, ale také pokřtí knihu Kašpárkova hudebka, která vyšla loni v listopadu v edici pro Albi tužku Kouzelné čtení.

„Polijeme ji kefírem a taky vodou z Vltavy s trochou smetany. Kmotrem bude speciální zahraniční host, který se v naší učebnici hudební výchovy několikrát objevuje, protože byl zásadní pro vývoj světové hudby. A znát by ho měl každý bejbypankáč,“ vzkázal Kašpárek v rohlíku.

Přijedou i novocirkusové soubory Žongléros Ansámbl a Cirkus TeTy. Areál jako již tradičně ožije průvody Mask Bureau. Na Kašpárkově valníku se objeví Divadlo 100 opic coby kapela Chytej ušima nebo loutkové Divadlo b. Opět se také vrátí jedna ze specialit festivalu, totiž předčítání dětem ležícím na postelích s opravdovými nebesy. Na posed proto usednou herci Pavel Šimčík a Tomáš Měcháček.

V Německu po kritice stahují knihy o mladém Vinnetouovi

Kultura

„Pravděpodobně poprvé v historii budou návštěvníky na stupátkách vozit rovnou dvě popelářská fára. Chybět nebudou ani další specifické kefírovské atrakce a blbiny jako svezení na trávožerech, obří houpačka na jeřábu, bejbypankové kadeřnictví, hovínková dílna nebo melounový kat. Vrátí se také nejen u dětí, ale snad ještě víc u jejich tatínků oblíbené bagrování opravdovým bagrem. Areál v Hradci také přináší nové atrakce jako třeba vlakovou exkurzi skrz jinak nepřístupné přilehlé letiště, vyhlídkové lety vrtulníkem nebo spanilou jízdu motorek Harley-Davidson,“ informovala za pořadatele Anna Vašátková.

Přespat lze ve festivalovém kempu ve vlastních stanech či karavanech, v pronajatých týpí, luxusních Chill Village nebo v klasických táborových stanech s podsadou. Vstupenky se prodávají na goout.net.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám