Hlavní obsah

Karel III. pasoval kytaristu Queen Briana Maye na rytíře

Britský král Karel III. v úterý v Buckinghamském paláci pasoval na rytíře kytaristu legendární kapely Queen Briana Maye. Informovala o tom britská média. Na snímcích z obřadu pětasedmdesátiletý May klečí před králem, který hudebníka pasuje na rytíře tradičním položením čepele meče na rameno. Král Maye povýšil do šlechtického stavu za zásluhy o hudbu a charitu.

Foto: Jonathan Brady, ČTK/AP

Král Karel III. pasuje Briana Maye na rytíře.

Článek

„Mám z toho radost a úsměv od ucha k uchu, zejména proto, že to byl král. Hodně to pro mě znamená,“ uvedl May, kterého cituje server listu Daily Mail. „Doufám, že mi vydrží zdraví - momentálně se zdá, že jsem docela fit, což je vždycky dobré,“ dodal ohledně turné, které kapela zvažuje na letošní rok.

May si tak může říkat sir Brian. Dodal přitom, že se jej pouze o rok mladší král před ceremoniálem zeptal na zdraví kolen, aby se ujistil, zda při obřadu zvládne klečet, což mu hudebník potvrdil.

Rockový kytarista, který se rovněž věnuje astrofyzice, se dlouhodobě angažuje v ochraně zvířat. V roce 2005 jej tehdejší panovnice Alžběta II. vyznamenala komandérem Řádu britského impéria (CBE).

Reklama

Související témata:
Brian May

Související články

Výběr článků

Načítám