Hlavní obsah

Karel Gott odešel z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvák a několikanásobný Zlatý slavík Karel Gott, který v pondělí v podvečer zkolaboval a musel být převezen do nemocnice v Praze - Krči, byl v úterý v 15:15 propuštěn do domácího ošetřování. Kontrola je plánována na konec týdne.

Foto: zámek Slatiňany
Článek

Lékaři z pražské Thomayerovy nemocnice vyloučili po sérii dopoledních vyšetření infarkt, řekl ČTK náměstek pro zdravotní péči Jiří Skřivánek. Gott se cítí dobře. "Vyloučili jsme srdeční příhodu, to znamená infarkt. Diagnóza byla uzavřena jako drobná cévní mozková příhoda bez objektivního klinického nálezu," uvedl Skřivánek. Na kontrolu do nemocnice půjde ve čtvrtek nebo v pátek.

Narozeninový kolaps

Zdravotní komplikace přišla právě v den jeho čtyřiašedesátých narozenin. Gottova zdravotní indispozice narušila průběh oslavy s jeho přítelkyní Ivanou Macháčkovou. "Zdravotní stav pacienta je stabilizován, byl to kolapsový stav. Více si mistr nepřeje informovat," řekl v úterý ráno Novinkám zástupce ředitele nemocnice Jiří Skřivánek.

Česká hvězda pop-music se obecně těší dobrému zdraví. Zprávy o Gottových zdravotních problémech se v médiích objevují jen velmi zřídka. Začátkem letošního dubna informoval tisk o jeho potížích s kyčelním kloubem.

Turné s Helenou zvládl bez problémů

Letos v lednu si Karel Gott v rozhovoru s Právem velmi pochvaloval svoje vánoční turné s Helenou Vondráčkovou, které bylo fyzicky nesmírně náročné, na zimních stadiónech a pro desetitisíce posluchačů. Bylo znát, že je ve vynikající fyzické kondici.

"Mohu vás ubezpečit, že haly jsou plné. Na zimních stadiónech zůstává při našich koncertech led, ale musím to zaklepat, zatím se nám nachlazení vyhýbá. Nakonec zimou ani netrpíme, spíš se pořádně zapotíme. Radostí jsme bez sebe, jak jsou ty zimáky narvané," řekl tehdy Gott Právu. "Musíme hodně přidávat, děláme to jako celý pětadvacetiminutový blok, kdy neslezeme z pódia. Koncert tak má přes tři hodiny."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám