Hlavní obsah

Konzervatoristé připomněli koncertem Karla Gotta

Právo, Vladimír Říha

Nedávné úmrtí zpěváka Karla Gotta připomněla Pražská konzervatoř ve čtvrtek Koncertem k poctě Karla Gotta. Byl v mládí studentem Konzervatoře, a ještě letos stačil při natáčení dokumentu s režisérkou Olgou Špátovou Malířovou zavítat na školu a zavzpomínat na studijní léta.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vzpomnínka na Karla Gotta. Na pódiu Karolína Kultová.

Článek

Večer připravilo pod vedením Jany Balašové oddělení populární hudby a představilo se na něm dvacet studentů, z toho patnáct dívek. Za doprovodu pětičlenné kapely, kterou střídavě vedli klavíristé, pedagogové školy a spolupracovníci Karla Gotta Pavel Větrovec a Karel Štolba, zazněl průřez zpěvákovým repertoárem.

Chyběly v něm však písně rockovějšího ražení z počátků kariéry zpěváka. V devatenácti skladbách, od úvodního Zloděje dobytka až k závěrečnému Být stále mlád, v níž kromě výborné sólistky Barbory Švarcové tvořili všichni ostatní sbor, studenti prokázali, že Gottův odkaz je na Konzervatoři v dobrých rukou.

Foto: ČTK

Zpívala i Mária Bikárová.

Za zapamatování stojí jména zpěváků Patrika Možíše, Davida Bubíka či Lukáše Paříka. Mezi dívkami zaujaly nejvíce Mária Bikárová, Barbora Švarcová a Valentina Vlková.

SPECIÁL: Karel Gott - život a dílo

Karel Gott

Při malých vzpomínkových zastaveních zavzpomínali na svého „šéfa“ a hlavně kamaráda a kolegu oba pianisté a také bývalé sboristky Gottovy kapely Lída Nopová a Taťána Rozkovcová, nyní pedagožky Konzervatoře. Všichni zdůraznili Gottovu profesionalitu, slušnost a gentlemanství.

Po přidané závěrečné písní Kávu si osladím téměř dvouhodinový večer skončil. I když Gottovo přání vyslovené při plánu akce (koncert byl původně iniciován za zmíněné návštěvy Konzervatoře pro natáčený dokument), aby se na ní objevil někdo lepší než on, naplněno nebylo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám