Hlavní obsah

Kapely IMT Smile a Chinaski mají společný klip k písni Osud

Právo, Jaroslav Špulák

Slovenská skupina IMT Smile a české kapela Chinaski se sešly ve studiu Karla Holase v Praze a za dvě hodiny natočily skladbu Osud. Vyšla na loňském albu IMT Smile nazvaném Budeme to stále my. Nyní k ní byl zveřejněn videoklip.

Osud je písnička, která vznikla za dvě hodiny.Video: Brain Zone

 
Článek

„S Chinaski se známe dlouhou dobu a bylo otázkou času, kdy někdo přijde s tím, abychom společně něco natočili. Navíc do té kapely nastoupil Tomi Okres, bývalý baskytarista IMT Smile, se kterým máme stále dobré vztahy. Vnitřně jsem cítil, že když se tyhle dvě kapely v studiu setkají, bude to fungovat,“ řekl Novinkám.cz Ivan Tásler, zpěvák a kytarista slovenské kapely.

„Točili jsme naživo, takže jsme postavili obě kapely vedle sebe. Dvoje bicí, dvě baskytary, dvoje klávesy, kytaristé, zpěváci, všichni jsme byli v jednu chvíli na místě a písničku společně nahrávali. Doteď mě fascinuje, že se nám podařilo dostat více než deset lidí do jedné místnosti, a když se rozsvítilo červené světlo, vznikla z toho skvělá písnička,“ dodal.

Foto: archiv kapel

IMT Smile a Chinaski spolu přátelí patnáct let.

Jak nahrávání vypadalo, přibližuje aktuální videoklip. Zachycuje nejen momenty ze studia, ale i první živé provedení skladby na vyprodaném koncertě v Českém Krumlově, kde se obě kapely postavily společně na pódium.

„Naše patnáctileté přátelství vyvrcholilo společnou písní. Málokdy jsem zažil ve studiu hezčí chvíle, lepší atmosféru. Jsem vděčný,“ konstatoval ještě zpěvák a kytarista Chinaski Michal Malátný.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám