Hlavní obsah

Kapela Marek Dusil Blend vydává videoklip k písni Daleko

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý videoklip skupiny Marek Dusil Blend z jejího zatím posledního alba Karlsbad byl realizován k písni Daleko. Natáčel se na podzim v Krušných horách a na Novinkách.cz má premiéru.

Marek Dusil Blend natočili videoklip k písni DalekoVideo: archiv kapely

 
Článek

Mladý režisér z FAMU Damián Vondrášek měl ideu k této písni již dlouho a spolu s dalšími spolužáky dali dohromady štáb a dva mladé herce, Marka Šáchu a Daniela Vízka. Ti jsou hlavními postavami intimního příběhu o sourozencích, kteří zůstali sami a snaží se proto k sobě najít cestu.

Videoklip se natáčel loni v listopadu v drsné krušnohorské krajině nedaleko Přebuzi a Rotavy. Právě roční období a syrová příroda podtrhují atmosféru jejich cesty do divočiny a vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka.

Foto: archiv kapely

Záběr z klipu k písni Daleko.

Je to druhý klip k albu Karlsbad, které je fúzí folku, rocku a jazzu. Někomu může znít popově, ale to už je otázka názoru. Album je ohraničeno dvěma stejnojmennými písněmi, které jsou vzpomínkou frontmana kapely Marka Dusila na dětství, prožité v Karlových Varech. I umístění do krajiny Krušných hor má svůj důvod, neboť v tom kraji strávil také řádku let a vyrostl tam jeho syn, který je producentem klipu.

Zpěvačka Sabina Ludányiová točila klip k písni Maják v Dánsku

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám