Hlavní obsah

Jubilejní Jiráskův Hronov nabízí rekordní počet představení

HRONOV

Po pětasedmdesáté se koná celostátní přehlídky amatérského divadla Jiráskův Hronov. Do konce týdne nabídne rekordních pětatřicet představení v hlavním i "hronoffském" programu. Ve čtrnácti dílnách a diskusních klubech se mnoha divadelním dovednostem věnuje na tři sta vesměs mladých divadelníků.

Článek

Hned první den nadchlo diváky vystoupení mužské čtveřice ze souboru Perpetuum mobile z italských jižních Tyrol, kteří předvedli vynikající ukázku klauniády, pantomimy, grotesky a především zábavného divadla, které beze slov perfektně komunikuje s publikem.

Vzpomínky na Pavla Dostála

Sobotní zahájení se neslo v duchu vzpomínek na nedávno zesnulého ministra kultury Pavla Dostála, který byl na festivalu každoročním hostem, a to nejen jako ministr, ale především jako divadelník, který vzešel z řad nadšených amatérů a hronovských představení se v minulosti účastnil jako herec, režisér a dramatik.

Na Pavla Dostála se vzpomínalo i večer, kdy na jevišti hronovského divadla převzal Cenu ministra kultury zasloužilý pěstitel českého amatérského divadla Vlastimil Ondráček. Jeho diplom byl podle slov Zdeňka Nováka poslední listinou, kterou Pavel Dostál jako ministr kultury podepsal. Jeviště zdobil Dostálův portrét.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám