Hlavní obsah

Jsem na straně Vinnetoua. Skutečný indián zesměšnil aktivisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečný potomek kmene Siouxů poukázal na tradiční problém woke aktivistů. Ti chtějí zakázat Vinnetoua a tvrdí, že zastupují zájmy menšin, jenže se menšin zapomněli zeptat. Udělali to za ně novináři z redakce německého Bildu.

Foto: Jadran Film

Lex Barker a Pierre Brice ve filmu Vinnetou

Článek

„Myslím, že to je opravdu přehnaná reakce, že nakladatel stáhl ty knihy z trhu. Proč?“ diví se Sioux Robert Packard na videu, které zveřejnil server Bild.de.

„Jsem na straně Vinnetoua! Naprosto podporuju jeho příběhy a docela mě naštvalo, že se ho snaží téměř vymazat. Necítím se vůbec diskriminován a nevidím nic diskriminujícího nebo rasistického na Vinnetouovi,“ dodal.

Potomci severoamerických indiánských kmenů podle něj o Vinnetouovi ani neslyšeli. „Upřímně, nikdy jsem v Americe nepotkal indiána, který by uměl německy,“ baví se Robert.

Televize ARD nedávno oznámila, že už nikdy neuvede Vinnetoua. Podle názorů levicových aktivistů je to rasistické dílo. Jiná německá televize ZDF ale uvedla, že Vinnetoua hodlá dávat i nadále.

V Německu po kritice stahují knihy o mladém Vinnetouovi

Kultura

Extrémní levice minulý týden zaútočila na internetu na německé nakladatelství Ravensburger, které chtělo nově vydat dětské knížky s Vinnetouem.

Po kritice a obvinění z rasových stereotypů a nevhodném přivlastňování jejich kultury se rozhodlo minulý týden stáhnout knížky i další materiály k filmu Der junge Häuptling Winnetou (Mladý náčelník Vinnetou).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám