Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová zrušila do konce sezony všechna svá představení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jiřina Bohdalová, která ve svých jednadevadesáti letech stále s obdivuhodnou energií hraje v pražském Divadle Na Jezerce, byla nucena zrušit svá představení do konce sezony, tj. do konce června tohoto roku.

Foto: Lenka Hatašová

Jiřina Bohdalová

Článek

„Lékaři mi doporučili věnovat zbytek letošní sezony důkladné rekonvalescenci,“ řekla herečka deníku Blesk. Týká se to hlavně představení hry Gin Game, v němž na Jezerce od února 2020 září spolu s Milanem Kňažkem.

Aktuální reprízy se měly konat 17. a 18. ledna.

„Kvůli Honzovi Hrušínskému, Milanovi i divákům jsem do poslední chvíle doufala, že je odehrajeme, ať mě nemají na bedrech, ale je poctivé říci, že se v těchto dnech necítím na stoprocentní výkon. Herec musí být fit,“ říká herečka.

„Mluvil jsem s paní Bohdalovou a sám jsem jí navrhl, aby si dala pauzu, protože zdraví má vždycky přednost. Počkáme na ni, jak to jen bude možné,“ řekl Právu principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Zrušená představení inscenace Gin Game budou divákům nahrazena jiným titulem podle jejich výběru.

Foto: Jindřich Buxbaum

Jiřina Bohdalová a Milan Kňažko v inscenaci Gin Game, Divadlo Na Jezerce.

Se zdravotními komplikacemi bojuje Jiřina Bohdalová od loňského podzimu, kdy jí lékaři diagnostikovali zlomený obratel, k tomu měla i problémy s dýcháním, takže opakovaně skončila v nemocnici.

„Věřím, že mi jaro vlije sílu do žil a s diváky se zase uvidíme,“ řekla v Blesku herečka, která bez divadla a publika nemůže být.

„My herci jsme zvláštní tím, že chceme pracovat co nejvíc, a když z nějakého důvodu nemůžeme, tak jsme nešťastní. Já jsem vždycky s nadsázkou říkala, že kdyby u skutečně dobrého filmu nebo inscenace nebyl produkční, tak bych hrála i zadarmo,“ řekla Bohdalová Právu v rozhovoru ke svým devadesátinám.

V Divadle Na Jezerce hraje Bohdalová od roku 2005. Diváci ji zde v posledních letech měli možnost vidět v Generálce Jiřího Hubače jako temperamentní Korsičanku Josefínu, v titulní roli Ahlforsovy hry Paní plukovníková jako ráznou i šarmantní vdovu Věru a ve hře Gin Game jako Fonsii.

Jiřina Bohdalová se stala Geniem smíchu

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám