Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová ukončila divadelní kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jiřina Bohdalová se po doporučení lékařů rozhodla ukončit svou divadelní kariéru. Informoval o tom v pátek na Facebooku principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Foto: Ivan Kahún, Divadlo Na Jezerce

Jiřina Bohdalová

Článek

„Tento týden jsme navštívili Jiřinu Bohdalovou - u příležitosti ukončení její divadelní kariéry. Do Divadla Na Jezerce nastoupila 3. října 2005 a teď na doporučení primáře Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce s aktivním hraním v divadle končí - a zase 3. října. Jak symbolické,“ napsal.

Přesto to podle jeho slov nebylo ani trochu smutné loučení. „Naopak celé odpoledne jsme prosmáli při vzpomínkách na osmnáct let naší divadelní spolupráce. Probrali jsme absolutně všechno, co se za posledních dvacet let v divadle stalo. Vesele i vážně. Ale spíše vesele. Ukázala nám také fotky v bílé paruce - z filmu, který v létě točila s Jiřím Strachem. Tak si to představte! Jiřině je 92 let a každý den ji v maskérně museli dvě hodiny líčit, aby vypadala jako stará babička! Jak říkám, neuvěřitelný přírodní úkaz,“ uvedl Hrušínský.

Foto: Facebook Jana Hrušínského

Jan Hrušínský s Jiřinou Bohdalovou.

Popřál Jiřině Bohdalové hodně zdraví a ještě mnoho skvělých rolí ve filmu nebo v televizi. „Vím, že je divadlo nesrovnatelně náročnější. Proto tohle rozhodnutí plně chápu. A těším se na setkání při premiérách v Divadle Na Jezerce. Díky za všechno dobré, co jsme společně v divadle zažili. Nebylo toho málo,“ napsal divadelní principál.

Před kamerou pokračuje

S Jiřím Strachem nyní Jiřina Bohdalová natáčí televizní film Svatá, kde hraje ženu ve vyšším důchodovém věku, která o svém životě v nápravně-výchovném táboře stalinistického Sovětského svazu píše knihy a o hrůzách totalitní moci přednáší na školách.

Foto: Česká televize

Jiřina Bohdalová při natáčení.

Divadelní kariéra Jiřiny Bohdalové začala v roce 1957, v divadle ABC. Do roku 1967 hrála v Městských divadlech pražských, poté nastoupila do Divadla na Vinohradech, kde byla třicet sedm let. Poté už hrála v Divadle Na Jezerce.

Jiřina Bohdalová dostane od Zemana Řád bílého lva

Domácí

MFF KV: Liev Schreiber povečeřel s premiéry i Jiřinou Bohdalovou a Ivou Janžurovou

MFF KV

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Na Jezerce, Divadlo ABC, Divadlo na Vinohradech

Reklama

Související články

Jiřina Bohdalová se stala Geniem smíchu

Cenu Genia smíchu za celoživotní mistrovství a přínos komediálnímu žánru převzala ve středu na scéně Východočeského divadla v Pardubicích herečka Jiřina...

Výběr článků

Načítám