Hlavní obsah

MFF KV: Liev Schreiber povečeřel s premiéry i Jiřinou Bohdalovou a Ivou Janžurovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První slavnostní večeře se ve Francouzské restauraci v Grandhotelu Pupp na 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech účastnil v sobotu večer americký herec a režisér Liev Schreiber. Z hvězd českého filmu byly pak pozvány například Iva Janžurová a Jiřina Bohdalová. A nechyběli ani premiéři ČR Petr Fiala a Slovenska Eduard Heger.

Foto: Jan Handrejch, Právo

V pátek 1. července 2022 byl slavnostně zahájen 56. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Na snímku Jiřina Bohdalová. která jezdívá na akci pravidelně.

Článek

„Seděli jsme u stolu a celý večer jsme krásně strávili s Ivou Janžurovou a Jiřinou Bohdalovou,“ uvedl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

„Krásně jsme si spolu popovídali o festivalu, a to i o minulých ročnících, o výstavě a o jejich znělkách a podobně. Celý večer jsme strávili konverzací s nimi a s ostatními účastníky slavnostní večeře jsme se jenom pozdravili,“ pokračoval hejtman, který se již desítky let angažuje v karlovarském filmovém klubu, takže má o filmu jako takovém přehled.

„Obě dámy milují festival a nevynechaly žádný z novodobých jeho ročníků. Obrovský dojem na mě udělalo, jak jsou fresh,“ konstatoval Kulhánek nadšený nad dialogem s hvězdnými českými herečkami, které spolu hrály například v poetickém filmovém snímku Světáci.

Pstruh a řepa

Slavnostní večeře měla standardní menu, který samozřejmě začínal předkrmem. Podával se lososový pstruh s marinovanou baby řepou a koprovým tvarohem.

Jako hlavní chod byla hovězí svíčková Wellington s konfitovaným bramborem a divokou brokolicí. Nechyběl na závěr tvarohový dezert s jahodami a ovesná granola Petit fours. „Večeře byla chutná,“ komentoval na závěr Kulhánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám