Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová lezla pro Vrásky přes plot

Právo, Věra Míšková

Velkou koncertní příležitost pro Jiřinu Bohdalovou a Radoslava Brzobohatého s názvem Vrásky z lásky napsal scenárista Marek Epstein a z režisérské stoličky ji řídil Jiří Strach. Ten i do malých rolí získal současnou hereckou špičku, jako jsou Jiřina Jirásková, Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová, Josef Somr, Ivan Trojan, Marek Taclík a mnozí další.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Strach, Jiřina Bohdalová, Radek Brzobohatý a Taťjana Medvecká na včerejší tiskové konferenci.

Článek

„Myslím, že to nebyla moje zásluha, ale jména dvou hlavních představitelů, která lákala všechny herce se na tomto projektu podílet,“ přiznal po úterní novinářské projekci Strach a herečka Taťjana Medvecká jeho slova potvrdila: „Ano, byla jsem šťastná jen z toho, že mohu prostě být u toho,“ zvolala s nadšením.

V příběhu dvou seniorů, kteří spolu podniknou dvoudenní cestu, jež by jim mohla otevřít bránu ještě do dalších let, má Bohdalová i fyzicky náročnou scénu, když musí přelézt plot. „Ze scénáře jsem nepoznala, jak je vysoký,“ řekla Právu a dodala: „Při natáčení mi to dalo zabrat především proto, že jsem si v jednom z předcházejících záběrů zranila holeň, a strašně to bolelo. Jen díky péči lékaře, který mě jí aspoň na chvíli injekcí zbavil, jsem to zvládla.“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiřina Bohdalová a Ivan Trojan

Brzobohatý a Trojan hrají již podruhé ve filmu otce a syna – poprvé to bylo ve Strachově televizním BrainStormu. „Nejen mezi mužem a ženou musí být cítit chemie, aby byli přesvědčiví. Já někdy při televizní práci takové věci zkouším, a pak se mi hodí i do filmu, jak tomu bylo právě v tomto případě,“ řekl Strach a poděkoval ČT, která je se společností BUC film hlavním koproducentem filmu, za trpělivost s projektem, který se rodil několik let.

Film Vrásky z lásky má premiéru 12. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám