Hlavní obsah

Jimmy Carr pobouřil veřejnost žerty o holokaustu a Romech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický komik Jimmy Carr vyvolal bouři svými brutálními vtipy v pořadu na Netflixu. Kauza možná přiměje britské politiky schválit nový zákon.

Foto: Profimedia.cz

Jimmy Carr

Článek

Carr v pořadu na Netflixu uvedl: „Když lidé mluví o holocaustu, mluví o tragédii a hrůze, kdy nacistická válečná mašinérie připravila o život 6 milionů Židů. Ale nikdy nezmíní tisíce Romů, kteří byli nacisty zabiti. Nikdo o tom nechce mluvit, protože nikdo nechce mluvit o pozitivech.“

Server The Guardian připomíná, že Carr vyvolal smích a potlesk publika.

Televize ABC stáhla Whoopi Goldbergovou za slova o holokaustu

Amerika

Proti pořadu se ozval The Holocaust Memorial Day Trust. „Jsme absolutně šokováni komentáři Jimmyho Carra o perzekuci Romů a Sintů za nacistického útlaku a zděšeni salvou smíchu po jeho poznámkách,“ uvedla ředitelka organizace Olivia Marks-Woldmanová.

Carr se domnívá, že vtip byl dobrý.

Škola v USA vyškrtla z osnov slavný komiks o holokaustu

Amerika

„Má to vzdělávací hodnotu. Každý ví, že nacisté připravili o život 6 milionů Židů během 2. světové války. Ale hodně lidí neví, protože se to v našich školách neučí, že nacisti také zabili tisíce Romů, homosexuálů, postižených a Svědků Jehovových,“ uvedl.

Britská ministryně kultury Nadine Dorriesová nyní navrhuje nový zákon, který by přivedl k odpovědnosti streamovací služby. Carra odsoudily také organizace The Auschwitz Memorial a Hope Not Hate.

Reklama

Výběr článků

Načítám