Hlavní obsah

Je potřeba sytit i duši, říká klavírista Ivo Kahánek

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože divadla i koncertní sály zůstávají z důvodů opatření proti šíření koronavirové nákazy zavřené, nebudou o prvním jarním víkendu lidé ochuzeni o kulturní zážitky.

Foto: ČTK

Klavírista Ivo Kahánek.

Článek

V neděli od 18 hodin zahraje klavírista Ivo Kahánek prostřednictvím živých vysílání Mall.tv online koncert ze secesní síně ZUŠ Frýdek-Místek. Jeho výtěžek půjde ve prospěch organizace Život 90, jež pečuje o seniory.

„Stejně jako potřebujeme nyní dostatek vitamínů a spánku, je potřeba sytit i duši,“ říká Kahánek. „Do programu koncertu jsem se rozhodl zařadit skladby letošního oslavence Ludwiga van Beethovena, Antonína Dvořáka a Fryderyka Chopina, které dle mého soudu tuto schopnost mají.“

Na svých webových stránkách zpřístupňují svá představení i další scény. V sobotu například uvede hradecké loutkářské Divadlo Drak inscenaci Faust. Pražská RockOpera zpřístupní od soboty na týden zdarma záznam symfonicko-rockového představení Bardo Thödol, pokračují přenosy Mall.tv (v neděli Černá díra Dejvického divadla), Studia DVA.

Dětem mohou pobyt doma zpříjemnit online pohádky Jak se čerti báli Docela velkého divadla z Litvínova nebo Až opadá listí z dubu pražského divadla Aqualung, které na svém webu zpřístupnilo i svůj scénický přepis Stockerova Draculy.

Milovníci opery mohou využívat online přenosy Vídeňské státní opery či Metropolitní opery z New Yorku, která o víkendu nabídne Donizettiho Lucii z Lammermooru s Annou Netrebkovou a v neděli Čajkovského Evžena Oněgina s Ramónem Vargasem a Renée Flemingovou v hlavních rolích. Vysílání sice v našem čase začínají půl hodiny po půlnoci, nicméně inscenace jsou ke zhlédnutí vždy dalších dvacet hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám