Hlavní obsah

Jazzanova přiváží lákavý mix funky, latiny a soulu

Už 5. listopadu zazní v pražském Meet Factory strhující funky/latino/soulové rytmy Jazzanovy. Jde o volné sdružení muzikantů a producentů z berlínské scény, známé vlastními skladbami i remixy.

Foto: Rachot.cz

Jazzanova

Článek

Jazzanova se proslavila koncem devadesátých let, kdy si její členové založili i vlastní label Jazzanova Records a integrovali producenty a DJe do kapely. Později vznikl label Sonar Kollektiv.

Jazzanova čerpá z ohromné palety vlivů, je tu brazilská bossa nova, tradiční jazz, klasický soul šedesátých let, fusion let sedmdesátých, do toho i názvuky drum & bassu, trip hopu, house a dalších stylů.

První oficiální LP album se jmenovalo In Between (2002), následovaly desky Belle et Fou – Original Score ( 2007), Of All the Things (2008), Jazzanova with Band and Paul Randolph – Funkhaus Studio Sessions (2012) nebo poslední The Pool (2018), na kterém se podíleli i hosté jako jazz-popový zpěvák a hudebník Jamie Cullum a rapper Oddisee. K tomu je třeba přičíst ještě velké množství různých remixů.

Cimrman zesměšňuje práci bezpečnosti, zapsal si agent StB Arsén

Kultura

Jazzanova je setkáním toho nejlepšího z hudební historie s nejmodernějšími trendy. Může být zajímavá pro jazzmany stejně jako pro příznivce tanečních klubů.

Vstupenky jsou v prodeji na rachot.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám