Hlavní obsah

Jagger oslaví v Praze šedesátiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legendární rocková kapela Rolling Stones vystoupí v Praze v neděli 27. července na Letenské pláni. Od den dříve oslaví v hlavním městě šedesátiny zpěvák skupiny Mick Jagger. Vstupenky se začnou prodávat již v pátek v předprodejních místech Ticket Pro. Skupina, kterou doprovodí dvě předkapely, bude v České republice koncertovat počtvrté.

Foto: Jan Kaše

Plzeňský dětský sbor na kolonádě

Článek

Jak uvedli na čtvrteční tiskové konferenci představitelé pořádající agentury Interkoncerts a Serge Grimaux, na Letnou bude moci přijít 103 000 diváků. Koncert přitom bude jediným v zemích bývalého východního bloku.

Vstupenky k stání se budou prodávat za 895 a 1195 korun. Dražší jsou do prostoru přímo pod hlavním pódiem, z něhož bude vybíhat molo k dalšímu menšímu pódiu uprostřed plochy. Je jich omezený počet 4 800. K sezení zájemci pořídí lístky nejlevněji za 1995 korun, nejdražší budou za 4995 korun.

Vystoupení Rolling Stones začne po soumraku v 21. hodin. Koncert začne už v 19 hodin, před Stouny by měly vystoupit dvě další kapely, z nichž jednu si může vybrat pořádající agentura Interkoncerts.

Světoznámá skupina zůstane v Praze několik dní. Přijet by měla už den po koncertu v Hamburku, kde Rolling Stones hrají 24. července. Další koncert ji čeká 3. srpna v Hannoveru. Je možné, že se Mick Jagger setká s Václavem Havlem, který mu loni 31. října napsal dopis, když se dozvěděl, že skupina by měla opět koncertovat v České republice.

Prostor na Letné byl zvolen proto, že Strahovský stadión není k dispozici.

Reklama

Související témata:

Související články

Rolling Stones hráli zdarma proti oteplování

Poprvé po třiatřiceti letech vystoupili Rolling Stones bez nároku na honorář ve čtvrtek v losangeleském Staples Centru na ekologickém koncertu podporujícím...

Výběr článků

Načítám