Hlavní obsah

Inkubátor 2004 začne v pátek

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Pátý ročník multižánrového festivalu Inkubátor 2004 začne v pátek na fotbalovém stadiónu FK František v Horní Suché u Havířova. Hlavními hvězdami budou skupiny Support Lesbiens, Ready Kirken, -123 minut, Švihadlo, Yo Yo Band či zpěvačka Anna K.

Foto: Petr Mráček

Dara Rolins a Rytmus

Článek

Jak informoval Marek Slonina z pořadatelské Wiking agency, loni se akce zúčastnilo 3,5 tisíce lidí a také letos by měla být návštěvnost podobná. "Už se všichni těšíme na 35 hodin nepřetržitého proudu hudby," řekl Slonina.

Regionální hudební scénu budou zastupovat ostravské skupiny Robson a Kuličky štěstí, v průběhu sobotního odpoledne pak v rámci festivalu proběhne finále soutěže pro mladé regionální kapely Berentzen Líheň 2004.

Kromě hlavního pódia bude součástí Inkubátoru 2004 i taneční scéna, kde se představí desítky DJů různých stylů, a také menší pódium, na kterém se budou prezentovat alternativní divadla. Spolu s překvapivým množstvím místních souborů vystoupí i proslulé Dekadentní divadlo Beruška.

"Potěšitelnou zprávou pro všechny návštěvníky předchozích ročníků je i fakt, že poprvé nebudeme muset řešit problémy s noclehem pro přespolní. Na místě vyroste stanové městečko," dodal druhý spolupořadatel akce Ladislav Slowik. Parkování v areálu bude podle něj zdarma, přespolní návštěvníky doveze z havířovského nádraží kyvadlový autobus, zvaný Inkubus, rovněž zdarma. Bližší informace jsou k dispozici na webové adrese www.inkubator.webz.cz.

Výběr článků

Načítám