Hlavní obsah

Imodium nahrává album a jeho film usiluje o cenu

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Imodium vydala své dosud poslední studiové album Polarity v roce 2010. V následujícím roce pilně koncertovala a natočila při tom i dokumentární snímek 9½, jímž mapuje svou historii. Nyní však vstupuje do nového období a završuje smysl toho předešlého.

Foto: archív kapely

Imodium s producentem Martinem Volákem.

Článek

Za dokument, jehož režisérem je Jan Chramosta, byla skupina nominovaná na hudební ceny Žebřík v kategorii Film roku. Vyhlášení se uskuteční v pátek 15. března v Plzni, a pokud si Imodium odveze nějakou cenu, bude to i zásluha fanoušků, kteří v anketě hlasují. Na databázi ČSFD má film hodnocení 78 %.

S příchodem letošního ledna se kapela také pustila do příprav k nahrávání svého v pořadí čtvrtého studiového alba. Ke spolupráci na něm přizvala producenta Martina Voláka, který již pracoval například s Danielem Landou nebo Xindlem X. S Imodiem jej pojí také pevné umělecké pouto. Jako producent totiž dohlížel na jeho debutové album Imodium z roku 2004.

Zpěvák a kytarista Imodia Thom říká: „Martin byl ten, kdo nás před bezmála deseti lety vlastně naučil hrát na nástroje. Naučil nás přistupovat k práci odpovědně a svědomitě. Zná nás jako své boty, protože nás neustále sledoval, i když jsme se řadu let neviděli. Vsadili jsme u spojení Imodia a Martina Voláka na jedinou věc - zúročit těch deset let, během kterých jsme my i Martin nepochybně posbírali hromadu zkušeností.“

Písničky se skvělými refrény

Název nové desky zatím není znám, ale první plody studiové práce by se měly objevit již na jaře. Imodium na tu dobu chystá vydání prvního singlu, a než deska na podzim vyjde, nabídne i několik dalších.

„Dlouho jsme přemýšleli, jak k nové desce přistoupit, jaká by vlastně měla být. Nakonec jsme zjistili, že není jediný důvod uhýbat z cesty, po které jdeme. Všichni máme rádi rock’n’roll, tah na bránu, písničky se skvělými refrény. To je to, o co na nové desce půjde,“ říká kytarista Daniel.

Skupina Imodium vznikla ve východočeském Broumově v roce 2000. První album vydala o čtyři roky později, druhé Stigmata v roce 2007. Současnou sestavu tvoří Thom (zpěv, kytara), Daniel (kytara), Ronoon (baskytara) a Kárl (bicí).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám