Hlavní obsah

Hvězdy vzpomínaly na Karla Gotta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli večer se odehrál první ze dvou koncertů nazvaných Pocta Karlu Gottovi. V pražské O2 areně bylo vyprodáno a moderátor Libor Bouček v ní speciálně uvítal ty, kteří byli pro zesnulého zpěváka nejdůležitější, a a sice všechny fanoušky.

Foto: Michaela Feuereislová

Štefan Margita diváky rozezpíval.

Článek

Na pódiu se střídaly větší či menší hvězdy české pop music a interpretovaly písně z Gottova repertoáru. Někdy to bylo velmi zdařilé, jindy šlo jen o tu poctu. K nejpříjemnějším momentům patřilo vystoupení Štefana Margity ve veselé skladbě Išel Macek do Malacek, kterou rozezpíval drtivou většinu diváků v hale, písně v podání Bohuše Matuše, kterého ostatně v minulosti sám Gott označil za svého následovníka, či vystoupení pěvkyně Evy Urbanové.

Dobrý nápad měli dramaturgové koncertu v duetu Dary Rolins a Charlotte Elly Gottové Zvonky štěstí. Prvně jmenovaná v něm zpívala part Gotta a zpěvákova dcera zase part Rolins. Richard Krajčo zazpíval písničku Srdce nehasnou a Marek Ztracený Ta pravá. Oba uvedené skladby pro Gotta napsali.

Foto: Michaela Feuereislová

Ondřej Ruml zpíval část písně vsedě.

Během večera se ještě představili Bára Basiková, jejíž provedení písně Oči sněhem zaváté bylo velmi charismatické, Dasha, Jitka Zelenková, Ondřej Ruml, Ondřej Brzobohatý, který dal skladbě Kávu si osladím úplně jiný hudební kabát, než byl ten Gottův, Jan Smigmator, Markéta Konvičková, Jan Kopečný, Ilona Csáková a další. Felix Slováček zahrál na saxofon Včelku Máju.

Během večera zazněly v podstatě všechny důležité písně, které Gott v repertoáru měl. Ať už šlo o ty, které napsali tuzemští autoři speciálně pro něho, nebo coververze zahraničních hitů. Podobu akce určil za svého života sám Gott.

„Jsem ráda, že se podařilo uskutečnit i toto manželovo přání. Po úspěšném vydání jeho autobiografie Má cesta za štěstím a premiéře celovečerního dokumentu Karel je tento koncert další z projektů, které ještě za svého života načrtnul, a my se snažíme jeho představu co nejlépe naplnit,“ uvedla zpěvákova manželka Ivana Gottová.

Druhá Pocta Karlu Gottovi se odehraje v pondělí večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám