Hlavní obsah

Hvězdy seriálu Hra o trůny si výrazně přilepší

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět největších hvězd seriálu Hra o trůny si v dalších sériích finančně výrazně polepší. Společnost HBO, která zřejmě nejpopulárnější seriál současnosti vysílá, jim navýší honorář za jednotlivé epizody.

Foto: Profimedia.cz

Kit Harington (Jon Snow) a Sophie Turnerová (Sansa Stark) v posledním odvysílaném dílu šesté série Hry o trůny

Článek

The Hollywood Reporter s odkazem na své zdroje uvedl, že Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headeyová (Cersei Lannister), Emilia Clarkeová (Daenerys Targaryen) a Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) budou v sedmé řadě seriálu brát 500 tisíc dolarů (12 miliónů korun) za jednu epizodu.

Osmá (a zřejmě poslední) série ještě nebyla oznámena, mělo by se však jednat o pouhou formalitu.

Zmíněná pětice herců patří v rámci seriálu do tzv. kategorie A, která je nejlépe placená. Doposud brali tito herci 300 tisíc dolarů za epizodu – to se týká páté a šesté řady. Například Dinklage a Headeyová dostávali ve čtvrté řadě 160 tisíc dolarů za epizodu, takže se pro ně nejedná o první zvýšení honoráře.

Zvýšení odměn se bude týkat i herců z kategorie B, do níž patří třeba Sophie Turnerová (Sansa Stark) nebo Maisie Williamsová (Arya Stark).

Foto: Profimedia.cz

Hra o trůny

Herci i přes zvýšení nemají jistotu, že si vydělají víc peněz. V seriálu, kde klíčové postavy umírají jak na běžícím pásu, se totiž nemusejí dožít všech epizod.

Předpokládá se, že zmíněná osmá řada bude finální, jak uvedl The Hollywood Reporter. Tvůrci seriálu David Benioff a D.B. Weiss už před začátkem šesté řady uvedli, že počítají s celkovou délkou 75 hodin.

Po šesté řadě bude odvysíláno zhruba 60 hodin, je tak možné, že sedmá a osmá řada nebudou mít tradičních 10 epizod, ale méně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám