Hlavní obsah

Hvězdné války za 500 dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Nejslavnější filmová sága všech dob se snímkem Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, který bude poprvé uveden v neděli na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes, uzavřela. Ve čtvrtek se však v deseti kinech ve Spojených státech konala charitativní premiéra.

Článek

Mnoho diváků přišlo na charitativní akci v kostýmech hrdinů filmové ságy George Lucase. Do sedadel kinosálů usedly i hollywoodské hvězdy Samuel L. Jackson, Liam Neeson či Mark Hamill. Nejvyšší cena za vstupenku se vyšplhala až na 500 dolarů (cca 12 tisíc korun). Otec světoznámé série Lucas se zúčastnil představení v kině Sony Metreon v San Franciscu.

Před zahájením promítání diváků sdělil, že je pyšný, že ságu dokončil téměř třicet let poté co měl v roce 1977 premiéru první snímek Nová naděje. "Je to třicet let mého života a to je hodně času," řekl Lucas. Oznámil, že se chce vrátit k experimentálním snímkům, ačkoli spolupracuje s režisérem Stevenem Spielbergem na čtvrtém pokračování dobrodružství archeologa Indiana Jonese.

Celosvětová premiéra snímku je 19. května. V sobotu 21. května navíc televize Nova uvede druhou epizodu Klony útočí.

STAR WARS na Novinkách

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám