Hlavní obsah

Hvězda oscarového filmu Parazit byla nalezena mrtvá v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejský herec I Sun-kjun (Lee Sun-kyun), který zazářil ve filmu Parazit, byl ve středu nalezen mrtvý ve svém voze nedaleko soulského parku War-jong. Policie předpokládá, že osmačtyřicetiletý herec spáchal sebevraždu.

Foto: Seo Dae-youn, ČTK/AP

Auto, v němž byla nalezen mrtvý herec I Sun-kjun

Článek

Mrtvý byl objeven v 10:30 místního čau (2:30 SEČ). Později byl identifikován jako známý herec. Předpokládá se, že se otrávil kysličníkem uhelnatým, na sedadle spolujezdce byla nalezena briketa z dřevěného uhlí, napsala agentura Jonhap.

Manažer herce už předtím nahlásil policii, že v hercově domě našel vzkaz, který působí jako dopis na rozloučenou. Přišel za ním do bytu v luxusní čtvrti Kang-nam, protože se mu nedařilo se s ním spojit. Zjistil, že I není doma a na místě není ani jeho auto.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

I Sun-kjun na festivalu v Cannes v roce 2019

Sebevražda by mohla souviset s tím, že I byl od října vyšetřován kvůli užívání drog, naznačila stanice BBC.

Policie uvedla, že je jí líto, že I zemřel v průběhu vyšetřování. Vyzdvihla, že s vyšetřováním a výslechy souhlasil. Vyslýchán byl třikrát, naposledy v sobotu celých 19 hodin.

Foto: Son Hyun-kyu, ČTK/AP

Herec I Sun-kjun vystupuje 23. prosince ze svého auta před policejní stanicí v Inčchonu, kde ho vyslýchali 19 hodin.

Jihokorejská agentura Jonhap uvedla, že byl podezřelý, že užíval marihuanu a ketamin s hosteskou v jednom baru v Soulu. Herec se hájil, že si vzal jen to, co mu žena nabídla.

Žena ovšem na policii vypověděla, že I užíval drogy v jejím bytě opakovaně, což herec popíral. Sám žádal o možnost výpovědi na detektoru lži. Žádný test na drogy neměl pozitivní, ne všechny však byly jasně negativní.

Úspěšný herec

I Sun-kjun měl za sebou dvacet let dlouhou úspěšnou kariéru, hrál v mnoha korejských filmech a seriálech v desátých letech. Mezinárodní věhlas však získal až díky roli ve fillmu Parazit režiséra Pong Čun-ha z roku 2019. Černá komedie získala čtyři Oscary, jako první neanglicky mluvený snímek dokonce i Oscara za nejlepší film. I Sun-kjun v něm ztvárnil patriarchu bohaté famílie Paků, do které se vetřela mazaná čtyřčlenná rodina.

Parazit (2019) CZVideo: Aerofilms

I byl ženatý s herečkou a měl dva malé syny.

Užívání drog je v Jižní Koreji podobně jako v mnoha dalších dálněvýchodních státech považováno za vážný zločin. Za užívání marihuany se uděluje trest vězení až v délce pěti let.

Současný prezident Jin Sok-jol vyzýval opakovaně k boji s narkomanií, policie rozšířila své protidrogové oddělení a policejní šéf slíbil „totální válku“ zločinu spojenému s drogami.

Oscary: Nejlepším filmem je Parazit, nejlepšími herci Zellwegerová a Phoenix

Film
Foto: Yonhap, Reuters

Jihokorejská policie na místě, kde byl nalezen mrtvý herec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám