Hlavní obsah

Šimon Bilina představuje skladbu s názvem To svý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Šimon Bilina vydává novou píseň. Jmenuje se To svý a je, jak tvůrci uvádějí, „věnována všem našim vztahům, které změnily formu“. Skladba má na Novinkách premiéru.

Šimon Bilina: To svýVideo: Supraphon

 
Článek

Vznikla ve spolupráci Šimona Biliny s Lukášem Chromkem a Janem Uvirou, kteří jsou spoluautory hudby. Šimon Bilina také režíroval klip, který píseň provází.

„To svý jsem skládal v nočních hodinách v bytovce v Sedlčanech, kde nade mnou samozřejmě spali jiný lidi, tak jsem se jejím skládáním prošeptal a ráno ji vezl Lukáši Chromkovi do studia,“ popsal Bilina s tím, že se ve skladbě pokusil zachytit různé barvy života.

A jak na spolupráci při tvorbě písně vzpomíná pianista Jan Uvira? „Tvořit s Lukášem připomíná jízdu kabrioletem plnou adrenalinu po té nejhladší kalifornské dálnici. Tvořit s oběma - se Šimonem a Lukášem - najednou je pak čiré šílenství. Šílenství, jehož se nemůžu nabažit,“ konstatoval.

David Stypka: NebrečVideo: Wallachia

Herec Šimon Bilina, jehož diváci mimo jiné mohou znát ze seriálu ZOO, je také schopným muzikantem. Je spoluautorem sklady roku 2023 Nebreč (spolu s Davidem Stypkou) a videoklipu roku 2023 k ní.

Píseň v těchto kategoriích zvítězila v hudební anketě Žebřík minulý pátek. O výsledcích tradičně rozhodlo veřejné hlasování.

Prima na podzim: Nové seriály i pokračování ZOO

Kultura

Nebreč, vzkazují přátelé Davida Stypky. Dokončili další jeho píseň

Kultura

Reklama

Související témata:
Šimon Bilina
Skladba To svý

Výběr článků

Načítám