Hlavní obsah

Saša Langošová z November 2nd: Věřím, že náš úspěch pomůže nastartovat klubovou scénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prý byla připravena na všechny varianty. Na tu, že ze tří nominací na Cenách Anděl nevytěží její skupina November 2nd nic, i na tu, že vyhraje třikrát. Nakonec uspěla jednou, zato v nejdůležitější kategorii Album roku. Zpěvačka Saša Langošová byla samozřejmě šťastná.

Foto: Petr Horník, Novinky

Saša Langošová, zpěvačka skupiny November 2nd, s andělem hrajícím na šalmaj.

Článek

Jaké pocity vás po skončení večera ovládly?

Naprostá euforie. Měla jsem pocit obrovského zadostiučinění.

Věřila jste, že některou nominaci proměníte ve vítězství?

Byla jsem připravena na variantu nula, ale i na variantu tři, kdyby se náhodou věci zbláznily. Nevlastním ale skleněnou kouli, takže jsem si raději netipovala.

Hrajete od roku 1995. Myslíte si, že se teď pro vás něco změní?

Určitě nás to takříkajíc nakopne. Jsme malá klubová kapela a je to pro nás obrovské ocenění. Písničky skládám doma v koupelně, teprve potom je se spoluhráči dokončíme ve studiu. Nejčastěji hrajeme pro lidi v menších klubech a sálech, tedy z očí do očí. Od začátku naší existence jsou to pro nás ty nejlepší koncerty.

November 2nd mají nový videoklip a chystají se na koncert se Skunk Anansie

Kultura

Mrzí mě, že česká klubová scéna teď není tak silná, jako byla třeba v devadesátých letech, a že ji oslabil i covid. Byla bych ráda, kdyby ji náš úspěch pomohl zase nastartovat.

Album, za které jste byli oceněni, jste vydali dvanáct let po tom minulém. Budeme na další desku čekat zase tak dlouho?

Pevně věřím, že mnohem kratší dobu. Na nových písničkách jsme už začali pracovat, a navíc teď máme velký impuls k tomu, abychom se neflákali.

Recenze na vaše album byly skvělé, získali jste tři andělské nominace. Pocítili jste, že se kolem vás věci mění k lepšímu?

Ano, dost zásadně. Pořadatelé koncertů mají o naše vystoupení mnohem větší zájem než předtím. Náš kalendář je vcelku zaplněný a musím říct, že se zvedla i návštěvnost. V publiku jsou naši vrstevníci, kteří si nás třeba pamatují ještě z dob vydání první desky, i mladí lidé. Je to různorodé a pro nás velmi vzrušující.

Alexandra Langošová a Roman Helcl z kapely November 2nd: Můžeme být v Evropě a do Ameriky létat

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám