Hlavní obsah

RECENZE: Pam Rabbit se učí být ve druhé etapě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z výrazných postav mladé české hudební scény je zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit. V roce 2018 zpívala vokály při vystoupeních Mikolase Josefa na Eurovizi v Lisabonu. Na stejnou soutěž se pak dvakrát pokoušela dostat jako sólistka, české publikum si ji ale v letech 2019 a 2020 nevybralo. Ve čtvrtek večer vyprodala pražský Lucerna Music Bar. Křtila v něm své první album I Love The Internet.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pam Rabbit odzpívala svůj největší samostatný koncert.

Článek

Bezmála tisícovce diváků darovala celé své umělecké i osobní já. Do písniček důsledně vložila svůj zajímavý hlasový fond a ruku v ruce s tím vyložila melodické trumfy. Je jich dost, jako autorka a interpretka má ona, stejně tak její tvůrčí tým, hluboký smysl pro přitažlivou melodii i hudební či aranžérský nápad.

Repertoár není stereotypní, a když se navíc jednalo o písničku v tempu svižném, byla Pam Rabbit v kramflecích nejsilnější.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pam Rabbit měla vyprodáno.

Ve zpěvu střídala angličtinu s češtinou, což bohužel odhalilo její dlouhodobou slabinu, a to mizernou výslovnost. Byť se ve srovnání se studiovými nahrávkami na pódiu snažila v tomto ohledu mnohem víc, značnou část koncertu si až tak nedělala hlavu s tím, jestli je jí rozumět, a tak si třeba tu a tam pohříchu klidně zašišlala. Ostatně když mezi písněmi hovořila s publikem, bídnou artikulaci opakovaně potvrdila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pam Rabbit má fanoušky především mezi svými vrstevníky.

Koncert měl nicméně dobrý zvuk a pozitivní roli v něm sehrála přítomnost kapely složené z kvalitních muzikantů. Dali písničkám širší rozměr, navíc se jim spolu s dobře promyšlenou stavbou koncertního programu podařilo dotáhnout set k přirozené gradaci. Publikum bylo v závěru stejně rozjívené jako Pam Rabbit od samotného začátku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pam Rabbit s diváky živě komunikovala.

Kmotry alba I Love The Internet byli někteří její spolupracovníci, křtilo se nicméně pouze tričko s jeho názvem. Neexistuje totiž ve fyzické podobě, je k mání jen na internetových hudebních službách.

Pam Rabbit se už loni na své hudební cestě odpoutala z první etapy tvořené z velkého úsilí, píle, marných snah i opakujících se startů a vstoupila do druhé, která už přináší jakés takés výsledky.

K nim patří její předskakování na halovém turné skupiny Mirai, účast na velkých českých festivalech a teď i vyprodaný koncert v Lucerna Music Baru.

Pam Rabbit
Lucerna Music Bar, Praha, 11. ledna 2024
Hodnocení: 70 %

Pam Rabbit o novém albu I Love The Internet: Každý by měl být autentický

Kultura

Finalistka národního kola Eurovize Pam Rabbit natočila videoklip o přijetí sebe sama

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám