Hlavní obsah

Postavila se novináři, propagovala odsouzeného satanistu, a hlavně skvěle zpívá. Švédka Zara Larsson míří do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to kontroverzní dívka, ale párkrát už o sobě dala vědět i jinak než zpěvem. Před lety zatočila s novinářem, který si všímal něčeho jiného než jejího hlasového fondu, loni se zase oblékla do šatů ozdobených obalem alba kapely, o které nic nevěděla. Švédka Zara Larsson je ale především vynikající zpěvačka. Ve středu 6. března se představí v pražském Foru Karlín.

Foto: Profimedia.cz

Zara Larsson na loňském srpnovém vystoupení v britském Brightonu

Článek

Je jí šestadvacet, ale na hudební scéně debutovala, už když jí bylo deset let. Vyhrála švédskou verzi soutěže Got Talent, když ve finále skvěle zazpívala My Heart Will Go On od Celine Dion. V té době debutovala též v muzikálu The Sound of Music.

První album vydala v roce 2014, jmenuje se 1. Díru do světa udělala následovníkem So Good (2017) a pozici potvrdila třetím počinem Poster Girl (2021) i několik dnů starou novinkou Venus. Její popové písničky jsou melodické, zapamatovatelné i ovoněné hudbou osmdesátých let.

Foto: Live Nation

Zara Larsson vydala čtyři alba.

Silná je především v těch svižných. V pomalejších občas sklouzává ke stylovým klišé. Jinými slovy, pokud je veselá, je to zábavné a svěží, jakmile se začne brát vážně, ty vlastnosti počnou lehce blednout.

Krásčiny trable

Patří do kategorie hudebních krásek a umí to prodat, o tom není sporu. Občas se však musí potýkat s nevhodnými poznámkami mužské části populace. V roce 2017 se pustila do novináře z britského bulvárního deníku Daily Star, jenž na jejím koncertě shledal jako nejzajímavější to, že pod šaty neměla podprsenku, a tím pádem byly vidět obrysy jejích bradavek a piercingu.

O tom, co si o jeho profesních kvalitách myslí, na Twitteru napsala: „Představte si, že chodíte do školy a za její vystudování dostanete diplom jenom pro to, abyste potom napsali, že mám bradavky.“

Oblečení se týká i nedopatření, které se zběhlo loni na začátku roku. Zara Larsson se objevila na předávání cen norského rádia RK P3 v poněkud nezvyklých šatech. Byla na nich loga tvrdých metalových kapel. Někteří fanoušci si všimli fragmentu obalu alba Filosofem norské blackmetalové skupiny Burzum a obvinili ji z propagace násilného satanismu.

V čele jmenované kapely stál totiž Varg Vikernes, hudebník, jenž byl v roce 1994 odsouzen za zapálení tří norských kostelů a vraždu hudebníka Oysteina Aarsetha. Vyfasoval jednadvacet let, což je v Norsku nejdelší možný trest. Z vězení byl propuštěn v roce 2009, odešel do Francie, ale tam byl v roce 2013 zatčen za držení výbušnin a přípravy teroristického útoku. Nyní je údajně opět na svobodě.

Zara Larsson přiznala, že neměla tušení, že to má spojení s někým takovým. „Jen jsem si myslela, že mé oblečení vypadá cool. Byla to chyba. Abych to upřesnila, neměla jsem na sobě oficiální zboží té kapely, měla jsem oblečení od návrháře Rafa Simonse, který používal tyto motivy.“

Bryan Adams hlásí návštěvu Brna. Do Prahy míří Gossip, Avi Kaplan, Our Last Night či Zara Larsson

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám