Hlavní obsah

Nová alba: Vampire Weekend, Decline, Feeder či The Black Keys

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodná alba vydaly v posledních dnech kapely, které na své scéně něco znamenají. Nejde sice o světové hvězdy, každá z nich ale ve svém ranku dosáhla důstojného postavení. Vampire Weekend, Decline, Feeder nebo The Black Keys jsou v kontextu svého působení respektovaná tělesa.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Vampire Weekend: Only God Was Above Us

Páté studiové album americké indierockové kapely Vampire Weekend je její třetí spoluprací s producentem Arielem Rechtshaidem. Je to také první dílo, které natočila jako trio, tedy zpěvák a kytarista Ezra Koenig, baskytarista Chris Baio a bubeník Chris Tomson.

Foto: Columbia

Obal alba

Decline: Circle of Dust

Pražská skupina Decline si dobrou pověst získala zdařilými coververzemi písní kapel The Cure a Depeche Mode v devadesátých letech. V nultých letech se na chvilku dostala na popové výsluní. S novým albem se nyní vrací ke svým temnějším kořenům. Jeho křest proběhne 24. dubna v pražském Rock Café.

Foto: Decline

Obal alba

Feeder: Black/Red

Dvanácté studiové album britské rockové kapely Feeder je složeno ze dvou nosičů. Zpěvák, skladatel a kytarista Grant Nicholas řekl, že rozhodnutí vydat je takto, bylo učiněno s ohledem na posluchače. S láskou prý byly napsány mnohé písničky, které definují letitý zvuk kapely.

Foto: Townsend

Obal alba

The Black Keys: Ohio Players

Na dvanáctém studiovém albu americké rockové dvojice The Black Keys, kterou tvoří Dan Auerbach a Patrick Carney, se sešlo několik zajímavých hostů. Jsou mezi nimi Beck, Noel Gallagher nebo Juicy J. I díky tomu jde o jednu z nejlepších desek kapely.

Foto: Nonesuch

Obal alba

Tajemství bude ještě větší zážitek, říká Daniel Landa k novému uvedení muzikálu

Hudba

RECENZE: Beyoncé nabrala nejenom country

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám