Hlavní obsah

Nová alba: Liam Gallagher a John Squire, Bruce Dickinson, Jacob Collier a Kaiser Chiefs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělci z Velké Británie na sebe z těch, kteří v posledních dnech vydali album, soustředili nejvíce pozornosti. Není divu, když se na ostrovech spojili Liam Gallagher s Johnem Squirem, Bruce Dickinson si vyšlápl do sólových vod, Jacob Collier dál hudebně experimentoval a Kaiser Chiefs těžili ze svých pozic i zkušeností.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Liam Gallagher, John Squire: Liam Gallagher John Squire

První společné album dvou výrazných představitelů britpopu devadesátých let bylo ohlášeno loni. Gallagher byl členem kapely Oasis, Squire zase The Stone Roses. Jejich skladby navazují na devadesátá léta i dobu, která britpop výrazně ovlivnila, tedy léta šedesátá. Jejich turné bylo vyprodané za třicet sekund.

Foto: Warner Music

Obal alba

Bruce Dickinson: The Mandrake Project

The Mandrake Project je sedmé studiové album zpěváka Iron Maiden Bruce Dickinsona. Podílel se na něm společně s americkým kytaristou, který si říká Roy Z. Bezmála hodinová kolekce přináší deset metalových skladeb.

Foto: BMG

Obal alba

Jacob Collier: Djesse Vol. 4

Páté studiové album britského hudebníka Jacoba Colliera je současně poslední ze série Djesse, kterou začal vydávat v roce 2018. Na osvěžující a hudebně nápaditou nahrávku si pozval několik hostů, mezi kterými jsou Brandi Carlile, John Legend, John Mayer, Chris Martin, Stevie Vai a další.

Foto: Hajanga

Obal alba

Kaiser Chiefs: Kaiser Chiefs’ Easy Eighth Album

Britští Kaiser Chiefs sice mají slavná léta za sebou, na svém osmém albu ale pracovali odpovědně a se zajímavými lidmi. Pokusili se najít nový poprockový zvuk a touží na své úspěchy dále navazovat.

Foto: Polydor

Obal alba

Zpěvačka a hudebnice Lenka Filipová: Jsem fatalistka, věřím na náhody

Hudba

Zpěvačka Kateřina Marie Tichá: Někdy ani nevím, o kom písnička je

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám