Hlavní obsah

Nová alba: Justin Timberlake, Aneta Langerová, The Black Crowes, Scott Stapp, Peter Garrett a Bára Zmeková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dnech se na trhu objevila alba umělců, kteří mimo jiné slaví nějaké výročí, anebo patřili k velkým jménům hudebního světa. Výročí si připomínají Aneta Langerová a The Black Crowes, k velkým kapelám patří, či patřili Justin Timberlake, Scott Stapp či Peter Garrett.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Justin Timberlake: Everything I Thought It Was

Pop a R'n'B spojil na své šesté studiové desce americký zpěvák a hudebník Justin Timberlake, bývalý člen slavného amerického boybandu NSYNC. Prozradil, že název alba byl inspirován tím, když mu přítel po poslechu písniček pro ně řekl: „To zní jako všechno, co jsem si myslel, že od tebe chci.“

Foto: RCA

Obal alba

Aneta Langerová: Zázračná písně krajina, 20 let

Zpěvačka Aneta Langerová zvítězila v prvním ročníku soutěže Česko hledá SuperStar v roce 2004. Od té doby je na hudební scéně, je to tedy dvacet let. Na dvojalbovou kompilaci vybrala ze svých písní sama a nahrála i jednu úplnou novinku, titulní skladbu Zázračná písně krajina.

Foto: Supraphon

Obal alba

The Black Crowes: Happiness Bastards

Americká rocková kapela The Black Crowes je na scéně od roku 1984 a slaví čtyřicet let. K té příležitosti vydává desáté studiové album, na němž ctí dřevní rockový zvuk. Je v něm patrný ovan hudbou šedesátých a sedmdesátých let, muzikanti staví na skvělé instrumentaci, zpěvu i výrazných melodiích.

Foto: Silver Arrow Records

Obal alba

Zpěvačka a hudebnice Lenka Filipová: Jsem fatalistka, věřím na náhody

Hudba

Scott Stapp: Higher Power

Bývalý zpěvák americké rockové kapely Creed, která na sebe výrazně upozornila zejména ve druhé polovině devadesátých let, vydal čtvrté album. Zůstal na něm spojený s rockovou hudbou, jeho písně jsou energické a jiskřivé. Zároveň Stapp výkonem podotýká, že je kvalitní zpěvák.

Foto: Napalm Records

Obal alba

Peter Garrett: The True North

The True North je druhé studiové album australského rockového hudebníka Petera Garretta, jinak též zpěváka skupiny Midnight Oil. Písně jsou o věcech, kterých si podle něho musíme vážit. Jsou to přírodní svět a neustále se točící vnitřní kompas v nás, který nám pomáhá orientovat se v neukázněném běhu života.

Foto: Sony Music

Obal alba

Bára Zmeková: Jediný na světě

Stylově neukotvená zpěvačka a skladatelka Bára Zmeková je držitelka několika hudebních cen i nominací. Její věhlas a popularita na alternativní scéně v posledním období přesáhly hranice naší republiky a ona koncertuje v celém světě. Nové album nabízí jedenáct skladeb, v nichž důležitou roli hraje autorská výpověď a české texty postavené na osobní zkušenosti.

Foto: Tranzistor

Obal alba

Kanadská skupina Mother Mother: Zpíváme o smrti, ale popadli jsme nový dech

Hudba

Moravskoslezskou kulturní Cenu Jantar může dostat Nikol Bóková či Moře dní

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám