Hlavní obsah

Hlavní hvězdou metalového festivalu Ostrava v plamenech bude U.D.O.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hvězdou desátého ročníku festivalu Ostrava v plamenech, který se uskuteční v sobotu 3. srpna 2024, bude legenda světového metalu - Udo Dirkschneider se svou kapelou U.D.O. V pondělí o tom informoval pořadatel festivalu Patrik Kohut.

Foto: udo-online.com

Kapela U.D.O.

Článek

Udo Dirkschneider je považován za jednoho z nejproslulejších umělců v oblasti metalu. Je neodmyslitelně spojen se skupinou Accept, kde působil jako frontman a zpěvák. Jedním z členů jeho současné kapely je baskytarista Peter Baltes, který byl taktéž členem legendárních Accept.

„Do Ostravy přiveze průřez svými největšími hity, kterých je nesčetně mnoho. Fanoušci se mohou těšit na hity jako Animal House, Metal Heart, They Want War a mnoho dalších, které se staly hymnami pro celé generace. Toto vystoupení se tak stane pro festival výjimečným okamžikem, který propojí minulost a současnost metalu,“ uvedl pořadatel.

Vedle legendy světového metalu si fanoušci užijí vystoupení dalších osmi kapel z celého světa. Těšit se můžou na mezinárodní formaci Beast In Black sídlící ve Finsku. Další zvučným jménem je Phil Campbell and the Bastard Sons.

Neméně vzrušujícím elementem line-upu bude francouzská kapela Molybaron, která pomalu, ale jistě míří k metalovým vrcholům. Svou muzikou přináší nejen svěží energii, ale i inovativní přístup k metalové hudbě, který slibuje nevšední zážitky.

Účinkující jsem loni hledal na čtyřech kontinentech, říká dramaturg Colours of Ostrava Filip Košťálek

Hudba

Městská galerie současného umění Plato Ostrava od KWK Promes je mezi pěti finalisty v klání o nejlepší evropskou stavbu

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám