Hlavní obsah

Účinkující jsem loni hledal na čtyřech kontinentech, říká dramaturg Colours of Ostrava Filip Košťálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sedmi scénách festivalu Colours of Ostrava se letos představí více než sedmdesát zahraničních a více než třicet domácích jmen. Největší hvězdou bude americký rocker Lenny Kravitz, dalšími pak Sam Smith, Queens of The Stone Age, James Blake, Zara Larsson a jiní. V Dolní oblasti Vítkovic se festival odehraje 17. až 20. července. Prodej limitované edice vstupenek za 3990 Kč končí 31. března o půlnoci.

Foto: Milan Malíček

Umělecká ředitelka festivalu Zlata Holušová a dramaturg Filip Košťálek

Článek

Za program festivalu je z velké části odpovědný dramaturg a promotér Filip Košťálek. Novinkám prozradil, jak dlouho se ten letošní sestavoval a zda do něj ještě pořadatelé ohlásí nějaká nová jména.

Příprava programu celého jednoho ročníku Colours of Ostrava je jistě časově náročná. Jak dlouho jste chystali ten letošní?

Přípravy festivalu nikdy nekončí. Je to nekonečný koloběh, kdy některé kapely domlouváme i několik let. Nicméně přípravy programu naplno začaly už v dubnu loňského roku.

O vás i o umělecké ředitelce Zlatě Holušové je známo, že jezdíte světem na koncerty a festivaly a účinkující na Colours na nich doslova hledáte. Spočítal jste, kolik kilometrů jste vy sám absolvoval a kolik času v zahraničí jste strávil kvůli letošnímu ročníku?

Kilometry raději nepočítám, nicméně v roce 2023 jsem já osobně viděl vystupovat naživo 494 umělců, 78 dní čistého času jsem strávil na festivalech v zahraničí a celkem to bylo čtrnáct akcí plných inspirace v jedenácti zemích na čtyřech kontinentech.

Foto: Petr Horník

Lenny Kravitz

Jaký byl příběh dojednávání účasti Lennyho Kravitze na letošním ročníku festivalu?

Lenny Kravitz je legenda a usilovali jsme o něj už dlouho. Loni to bylo na spadnutí, ale nakonec jsme čekali na novou desku. Máme radost, že se to povedlo a přijede v největší formě.

Ohlásíte ještě nějaká jména?

Drobná překvapení ještě chystáme, pro opravdové nadšence. Nicméně již v tuto chvíli program čítá přes sto hudebních interpretů světové kvality, přes dvě stě padesát řečníků, divadla či umělecké instalace. Pečlivě jsme vybírali každý bod programu a věříme, že si z něj každý sestaví svůj vlastní snový program.

Colours of Ostrava hlásí Zaru Larsson, Seana Paula i Sofi Tukker. Přidávají se k Lennymu Kravitzovi, Samu Smithovi a dalším

Hudba

Fórum Meltingpot představuje portréty loňských hostů Colours of Ostrava

Hudba

Reklama

Výběr článků

Načítám