Hlavní obsah

GLOSA: Andělští akademici nakonec cukli, změna nepřišla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nominace na letošní Ceny Anděl naznačovaly, že by během vyhlašovacího ceremoniálu v pražském O2 universu mohlo dojít k symbolické generační výměně. Zpěvák Calin, jenž si nakonec odnesl spolu s Viktorem Sheenem cenu za album Roadtrip v kategorii Společný projekt, loni na stejné akci řekl, že cítí, že se to láme a ke slovu se konečně dostává hudba, které je zástupcem a které se dříve nedostávalo tolik pozornosti.

Foto: Petr Horník, Novinky

Calin (vpředu) převzal cenu i za Viktora Sheena

Článek

Ta hudba je v prodejních žebříčcích nad ostatními, rap a mladý pop vedou. Jejich andělský nástup ale v sobotu večer nepřišel. Jakkoli si pro to jmény nominovaných akademici nachystali půdu, nakonec cukli.

Vítězi v hlavních kategoriích se tedy stali „staří pardálové“, ať už jde o Davida Kollera, J.A.R., Annu K. či November 2nd. Z nové hudební generace kromě Calina a Viktora Sheena v hlavních kategoriích uspěly jen zpěvačka Pam Rabbit a Tereza Balonová coby objev roku.

Drama se nekonalo, a vlastně se nekonal ani moc zajímavý večer. Často nepochopitelné nadšení z mladých influencerů a youtuberů tentokrát brzdila moderátorka Ivana „Fancy“ Kulhánková, zástupkyně této sorty nových celebrit. Vedle Honzy Dědka působila na pódiu spíš jako ozdoba, její projev byl pro tak důležitou akci nedostatečný, její reakce postrádaly pohotovost i vtip.

Humoru se obecně moc nedařilo, byť to není nezbytná podmínka andělského ceremoniálu. Nikdo nepřinesl do svého poděkování provokaci, politické poselství či jiné generační téma, a proč některé kategorie měly předávající a jiné ne, zůstalo záhadou. A tak lze kromě výsledků a hudebních vystoupení kvitovat jen to, že večer docela hezky ubíhal.

Ti, kteří byli přímo v sále, se pak museli smířit s tím, že některá slova moderátorů nebyla slyšet a že chtěli-li znát obsahy děkovaček, museli nastražit uši, jelikož z reproduktorů prostě přicházely tiše. Naštěstí se to dělo hned od začátku akce, takže na to, aby si zvykli, měli dost času.

Ceny Anděl: David Koller, J.A.R. či November 2nd. Do síně slávy vstoupil Jiří Korn

Hudba

Reklama

Výběr článků

Načítám