Hlavní obsah

Frances Bean vzpomínala na svého otce Kurta Cobaina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý pátek uplynulo 30 let od smrti zpěváka a kytaristy americké skupiny Nirvana Kurta Cobaina. Jeho jediná dcera Frances Bean zveřejnila na sociálních sítích vzpomínku na něj.

Foto: Profimedia.cz

Frances Bean Cobainové je dnes jednatřicet let.

Článek

„Před třiceti lety skončil život mého otce. Jeho máma Wendy často tiskla mé ruce na své tváře a s tichým smutkem říkala: ‚Máš jeho ruce.‘ Vdechovala je, jako by to byla její jediná šance ho mít trochu blíž, jako by zamrzl v čase. Doufám, že ať jsou teď kdekoli, drží ho za ruce,“ napsala na Instagram.

„Za posledních třicet let procházely mé představy o ztrátě neustálou metamorfózou. Největší lekce, kterou jsem se naučila z truchlení od chvíle, kdy jsem si ho byla vědoma, je, že slouží účelu. Dualita života a smrti, bolest a radost, jin a jang musí existovat vedle sebe, jinak by nic z toho nemělo význam,“ pokračovala.

„Přála bych si znát svého tátu. Přála bych si znát kadenci jeho hlasu, vědět, jak mu chutnala káva nebo jak se cítil po pohádce na dobrou noc. Kurt mi napsal dopis, než jsem se narodila. Poslední řádek zněl: Ať půjdeš kamkoli, nebo kamkoli půjdu já, vždy budu s tebou. Dodržel svůj slib, protože je v mém životě přítomen mnoha způsoby,“ uzavřela.

Kurt Cobain se narodil 20. února 1967 v americkém Aberdeenu, kde v roce 1987 založil rockovou skupinu Nirvana. Ta ve světě proslavila styl grunge a vydala tři studiová alba.

Dne 24. února 1992 se Cobain oženil s Courtney Love, zpěvačkou a kytaristkou skupiny Hole. Jeho partnerkou byla od roku 1991 a 18. srpna 1992 mu přivedla na svět dceru Frances Bean.

Foto: Paul Smith/PA Images/Profimedia

Kurt Cobain se svou malou dcerou.

Od poloviny osmdesátých let se Cobain potýkal s drogovou závislostí. Svůj život ukončil dobrovolně 5. dubna 1994. Jeho tělo bylo nalezeno o tři dny později v garáži jeho domu v Seattlu. Zastřelil se brokovnicí a v jeho krvi byla nalezena smrtelná dávka heroinu.

Loni v říjnu se dnes jednatřicetiletá Frances Bean Cobainová podruhé vdala. Vzala si Rileyho Hawka, syna jednoho z nejslavnějších skateboardistů světa Tonyho Hawka.

Novomanželům poblahopřáli i kmotra a kmotr Cobainové, herečka Drew Barrymoreová a Michael Stipe z kapely R.E.M., který pár i oddal.

Neunesl tíhu světa ani svého talentu. Před třiceti lety zemřel Kurt Cobain

Hudba

Reklama

Související témata:
Frances Bean Cobain

Výběr článků

Načítám