Hlavní obsah

Elvis Presley ožívá a vrátí se na pódia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendy, které již opustily hudební scénu, či dokonce nežijí, se na ni zase mohou vrátit. Děje se tak díky novým technologiím a možnosti představit se v podobě hologramů. Po takto koncipovaných koncertech skupiny ABBA v Londýně a ohlášení turné skupiny Kiss, která se loni v prosinci v New Yorku se svými diváky rozloučila a oznámila na rok 2027 návrat v podobě hologramové show, bude možné vidět i Elvise Presleyho.

Foto: Profimedia.cz

Elvis Presley

Článek

V minulosti už se odehrála jednorázová hologramová vystoupení amerického rappera 2Paca či popového krále Michaela Jacksona a obliba takových projektů roste. Není tedy divu, že i dědicové Elvise Presleyho chtějí sérií koncertů slavnou osobnost „vzkřísit“.

Hologram Elvise Presleyho byl vytvořen pomocí umělé inteligence. Jeho první virtuální koncerty se mají konat už letos v Londýně, později v Las Vegas, Berlíně a Tokiu. Představení se budou konat pod názvem Elvis Evolution.

Za projektem stojí společnost Layered Reality, jejíž generální ředitel Andrew McGuinness v rozhovoru pro BBC sdělil: „Představení budou kombinovat holografickou projekci, rozšířenou realitu, živé divadlo a multisenzorické efekty. Jejich prostřednictvím se fanoušci přenesou zpět v čase a zažijí raketový vzestup osobnosti a kulturního hnutí padesátých a šedesátých let.

Hologramová show ABBA Voyage byla prodloužena do ledna

Kultura

Kiss tu budou dál. Jako hologramy

Kultura

Elvis Presley během své kariéry necestoval mimo Spojené státy a jejich okolí. Tvůrci hologramu jsou tedy nadšeni i z toho, že po více než pětačtyřiceti letech od Presleyho smrti se jeho „živé“ vystoupení konečně dostane za hranice jeho domoviny.

McGuiness dodal: „Elvisovo hologramové turné bude také poctou nové generace hudební legendě. Účastníci koncertů budou moci vstoupit do Elvisova světa a chodit v jeho botách.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám