Hlavní obsah

Colours of Ostrava každoročně hostí tisíce dětí. Tím se odlišuje od jiných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen koncerty určené pro vyhraněné hudební fanoušky, ale také bohatý program pro celé rodiny s malými dětmi nabídne i v letošním roce festival Colours of Ostrava. Stejně jako každý rok, i letos se očekává obrovský zájem tohoto typu návštěvníků a tomu bude přizpůsobena i velká část programu.

Foto: Colours of Ostrava

Velká část programu je atraktivní i pro děti.

Článek

Za jednadvacet let existence festival narostl do dnešní podoby, která nabízí nepřeberné množství zážitků pro hudební fanoušky, zájemce o aktuální společenská témata, milovníky divadla, umění a také pro děti a jejich rodiče.

Letošní ročník proběhne od 17. do 20. července. „Součástí festivalu Colours of Ostrava bude i letos mimo jiné rozsáhlá dětská zóna s celou řadou hudebních a divadelních představení, se zábavnými workshopy a kreativními dílnami, zdobením, malováním a množstvím herních zón se spoustou hraček a her,“ řekl mluvčí festivalu Jindřich Vaněk.

Foto: Colours of Ostrava

Pro děti je na festivalu připravena řada aktivit.

V zóně každoročně působí profesionální animátoři a děti je zde možné zanechat pod jejich dozorem. Rodiče si díky tomu mohou zajít na koncerty, divadla nebo přednášky a naplno si vychutnat festivalovou atmosféru. Po celém areálu je možné se také bez problémů pohybovat s kočárky.

Účinkující jsem loni hledal na čtyřech kontinentech, říká dramaturg Colours of Ostrava Filip Košťálek

Hudba

„Součástí servisu pro rodiny s dětmi jsou speciální sluchátka pro ochranu sluchu těch nejmenších dětí a také kojicí stan, vybavený hygienickými potřebami, přebalovacími pulty, varnými konvicemi a mikrovlnnými troubami,“ říká Vaněk.

Lidé na takovou nabídku podle něj slyší – a právě to odlišuje Colours of Ostrava od jiných domácích i zahraničních festivalů. „V minulém roce navštívilo festival 4,5 tisíce dětí ve věku do patnácti let. Díky unikátní skladbě návštěvníků a dlouholeté systematické činnosti pořadatelů se rodiny s dětmi staly nedílnou součástí Colours of Ostrava. Na festival tak jezdí rodiny často tvořené lidmi, kteří na festival jezdili vždy a jezdí sem, i když se stali rodiči,“ dodává mluvčí.

Foto: Colours of Ostrava

Colours of Ostrava je oblíben i mezi rodinami s dětmi.

Pro organizátory Colours je mezigenerační dialog a účast všech věkových kategorií základní hodnotou.

„Festival každoročně navštíví také senioři, kteří mají tradičně v poslední den vše zcela zdarma. V roce 2023 jich bylo více než 1200. Není proto výjimkou potkat na festivalu velké rodiny mladých dospělých, kteří si přivedli své děti i rodiče,“ dodává mluvčí.

Foto: Colours of Ostrava

Podle organizátorů Colours děti na tento festival patří.

Pro rodiny s dětmi festival nabízí i zvýhodněný balíček s názvem Rodinná dovolená na Colours. Balíček zahrnuje dvě čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava a mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, dvě čtyřdenní vstupenky pro děti do 15 let, dále ubytování ve vybaveném stanu v kempu blízko festivalového areálu, čtyři vstupenky do Zoo Ostrava a na Bolt Tower v Dolních Vítkovicích, součástí je také sedmidenní volná jízdenka na ostravskou městskou hromadnou dopravu.

Festival Colours of Ostrava je rovněž z velké části bezbariérový. „V rámci projektu Colours bez bariér festival zajišťuje asistenční služby pro osoby se zrakovým a sluchovým postižením, speciální kompenzační pomůcky či reliéfní mapu areálu a průvodce v Braillově písmu. Vybrané hudební vystoupení, přednášky a divadelní představení jsou tlumočeny do znakového jazyka,“ dodává mluvčí festivalu.

Novinky.cz jsou mediálním partnerem akce.

Colours of Ostrava hlásí Zaru Larsson, Seana Paula i Sofi Tukker. Přidávají se k Lennymu Kravitzovi, Samu Smithovi a dalším

Hudba

Související články

Výběr článků

Načítám