Hlavní obsah

Anna K.: Už jsem si zula boty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože Anna K. v minulosti několik ocenění získala, ze sošky anděla hrajícího na šalmaj měla v sobotu večer při udílení Cen Anděl radost. Ze dvou nominací proměnila jednu, tu za skladbu roku. Autorem písničky Údolí včel je Tomáš Vartecký, partner Anny K.

Foto: Petr Horník, Novinky

Anna K. s cenou za skladbu roku

Článek

Album Údolí včel je o lásce, o vašem vztahu s Tomášem Varteckým. Jaké to je, dostat cenu za kolekci tak osobních písní?

Asi jste si všiml, že když jsem si na pódiu pro cenu přišla, byla jsem hodně rozrušená. Kdybych dostala sošku třeba jako zpěvačka roku, asi by to bylo jiné. Byla bych klidnější, nebylo by to pro mě emočně tolik vypjaté. V případě tohoto alba to ale emočně vypjaté bylo.

Když se předtím zpěvačkou roku stala Pam Rabitt, nepočítala jsem, že bych se svou druhou nominací mohla uspět. Řekla jsem si, že je to asi nastavené směrem k mladší generaci.

Saša Langošová z November 2nd: Věřím, že náš úspěch pomůže nastartovat klubovou scénu

Hudba

Přestala jste si věřit?

Mám už pár Andělů doma, takže jsem věděla, že pokud žádného nedostanu, v mém životě to nic nezmění. Pohodlně jsem se usadila, zula jsem si boty, protože mě trochu bolely nohy, a byla jsem spokojená. Když mě pak zavolali jako vítězku, rychle jsem si boty zase obula a vyběhla na pódium trochu rozhozená.

Musím přiznat, že jsem se dost třásla. Přitom jsem mazák, na pódiu jsem už stála mnohokrát. Chtěla jsem poděkovat všem lidem, kteří mi k desce Údolí včel pomohli, tedy i dalším kromě Tomáše, ale nebyla jsem toho schopná.

Když se na to však podívám objektivně, musím říct, že když jsem dostávala nějakou cenu v přímém přenosu, vždycky jsem to pokazila. Prakticky se mi nestalo, že bych šla z pódia a říkala si, že jsem udělala všechno, jak jsem chtěla.

Co za tím je?

V případě Údolí včel dojetí. Cesta k albu byla velmi dlouhá a trnitá. Myslím si ale, že je naše nekrásnější.

GLOSA: Andělští akademici nakonec cukli, změna nepřišla

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám