Hlavní obsah

2024: Na českých pódiích zazáří Rammstein, Sting, Bruce Springsteen, Jonas Brothers a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již předloni se mezi pořadateli koncertů světových hudebních hvězd hovořilo o tom, že rok 2024 bude plný velkých evropských turné výrazných jmen, a tudíž i v České republice bude v hudebním kalendáři stíhat jedno druhé. Stalo se. V roce 2024 přijedou do České republiky Bruce Springsteen, Sting, Rod Stewart, Rammstein, Depeche Mode, Jonas Brothers, Pet Shop Boys, Alice Cooper a mnozí další.

Foto: Petr Horník

Rammstein jsou v České republice pravidelnými hosty

Článek

Bruce Springsteen u nás naposledy vystupoval v roce 2012 na fotbalovém stadionu v Edenu v Praze. Jeho koncert trval více než tři hodiny, a byť od té doby uplynulo dvanáct roků, americký zpěvák a hudebník je pořád na pódiu dlouho a rád. I letošní jeho set bude dlouhý. Odehraje se 28. května na letišti v pražských Letňanech.

Foto: Live Nation

Bruce Springsteen se vrátí do Prahy

Springsteen je v kulturním světě výrazná postava. Na kontě má dvacet cen Grammy, Oscara, dva Zlaté globy a zvláštní cenu Tony. V roce 1999 byl uveden do Rock’n’rollové síně slávy, v roce 2014 jej následovala jeho skupina The E Street Band, která ho v Praze doprovodí, a rovněž byli všichni uvedeni do Síně slávy autorů písní.

V roce 2013 obdržel vyznamenání Kennedyho centra a v roce 2016 mu prezident Barack Obama udělil Prezidentskou medaili svobody, nejvyšší civilní ocenění ve Spojených státech. Loni 2023 Springsteena v Bílém domě vyznamenal Národní medailí umění i prezident Joe Biden.

Berlínská prokuratura zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein

Evropa

Rammstein a Depeche Mode

Němečtí Rammstein a britští Depeche Mode patří k těm kapelám, které jsou u nás tak populární, že si mohou dovolit naplánovat rovnou koncerty dva a oba s pravděpodobností blížící se jistotě vyprodají.

Depeche Mode si takto po svém loňském vystoupení na letišti v Letňanech zahrají v O2 areně a Rammstein to rozbalí v Letňanech – a rovnou při tom oslaví třicet let své existence.

Foto: Milan Malíček, Právo

Depeche Mode

Poprvé do Prahy zavítá americká bratrská kapela Jonas Brothers. Prodala více než dvacet milionů alb, získala dvě nominace na cenu Grammy, měla šestadvacet písní v žebříčku Billboard Hot 100, třikrát po sobě se umístila na prvním místě v žebříčku Billboard 200 a zaznamenala miliardy streamů. Nedávno jí byla odhalena hvězda na hollywoodském chodníku slávy.

Byť u nás nepatří k těm, které mají masovou pozornost, její set patří v letošním hvězdném hudebním kalendáři k přitažlivým.

Plánované akce

24. 1. The Vaccines, Praha, Roxy

3. 2. Alessandra, Praha, Lucerna Music Bar

10. 2. OMD, Praha, SaSaZu

16. 2. Nothing But Thieves, Praha, Forum Karlín

22. a 24. 2. Depeche Mode, Praha, O2 arena

23. 2. Parov Stelar, Praha, Forum Karlín

6. 3. Zara Larsson, Praha, Forum Karlín

11. 3. Idles, Praha, SaSaZu

14. 3. The 1975, Praha, hala Fortuna

17. 3. Niall Horan, Praha, hala Fortuna

24. 3. Jason Derulo, Praha, O2 arena

24. 3. Mother Mother, Praha, Forum Karlín

28. 3. Tom Odell, Praha, Forum Karlín

29. 3. Judas Priest, Saxon, Uriah Heep, Praha, O2 arena

16. 4. Dave Matthews Band, Praha, O2 universum

18. 4. Slash feat. Myles Kennedy, Brno, Winning Group Arena

11. a 12. 5. Rammstein, letiště Letňany

15. 5. Thirty Seconds To Mars, Praha, hala Fortuna

28. 5. Bruce Springsteen, Praha, letiště Letňany

2. 6. Jonas Brothers, Praha, O2 arena

4. 6. Sting, Plzeň, Lochotín

6. 6. Nickelback, Praha, O2 arena

9. 6. Troye Sivan, Praha, hala Fortuna

17. 6. Alice Cooper, Pardubice, Enteria Arena

1. 7. Pet Shop Boys, Praha, O2 universum

3. 7. Rod Stewart, Praha, O2 arena

4. 7. The Smashing Pumpkins, Praha, O2 universum

27. a 28. 7. Ed Sheeran, Park 360, Hradec Králové

29. 7. Scorpions, Pardubice, Enteria Arena

6. 8. Devendra Banhart, Praha, Žluté lázně

10. 8. Pixies, Praha, Forum Karlín

12. 11. Jacob Collier, Praha, O2 universum

Zpráva z mrakodrapu

Jared Leto má rockovou kapelu Thirty Seconds To Mars od roku 1998. Během let se její sestava měnila, až to dopadlo tak, že v současné době ji kromě jinak úspěšného hollywoodského herce tvoří už jen jeho bratr, bubeník Shannon.

Když Jared Leto loni v listopadu oznamoval, že skupina vyrazí na světové turné, udělal to poté, co vylezl na Empire State Building v New Yorku, budovu mající sto dva pater.

Turné k loňskému albu It’s The End of the World But It’s a Beautiful Day vyhlásil z její střechy, kam se dostal v oranžové kombinéze jištěný lany a snímaný kamerou z helikoptéry.

Foto: archiv Live Nation

Thirty Seconds To Mars, zleva Shannon Leto a Jared Leto

„Nové album je v mnoha ohledech následováním snů a konáním zdánlivě nemožného. Lezení na Empire State Building do této kategorie patří, stejně jako turné po světě s mým bratrem a sdílení těchto nezapomenutelných koncertů a zážitků s vámi všemi,“ sdělil.

Britský zpěvák a hudebník Sting a německá rocková kapela Scorpions k nám v posledních letech dorážejí poměrně pravidelně.

Sting se už představil v Praze, ve Slavkově i v Pardubicích, letos se podívá do amfiteátru Lochotín v Plzni. Scorpions zase vymění haly v Praze, Ostravě a Brně za halu v Pardubicích.

Foto: Jan Šída, Právo

Výraznou osobností Scorpions je zpěvák Klaus Meine

Tam letos zavítá i Američan Alice Cooper, který se loni představil v Brně coby zpěvák kapely Hollywood Vampires, kde mu hrou na kytaru kryl záda Johnny Depp, další chlápek z Hollywoodu.

Každý hudební fajnšmekr se těší na listopadový koncert britského muzika Jacoba Colliera. Tento zpěvák, aranžér, skladatel a multiinstrumentalista ve své tvorbě kombinuje prvky řady hudebních žánrů, nejčastěji jazzu, funku, soulu, gospelu, folku a elektroniky. Je v tom vynalézavý a vtipný. Loni to předvedl na festivalu Colours of Ostrava, letos to zopakuje v Praze.

RECENZE: Depeche Mode v Praze předvedli zábavnou show se Smrtkou

Kultura

RECENZE: Skupina Hollywood Vampires přibrala Johnnyho Deppa na rockovou tancovačku

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám