Hlavní obsah

Berlínská prokuratura zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlínská prokuratura v úterý oznámila, že zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein Tilla Lindemanna kvůli podezření ze sexuálních deliktů. Podle státních zástupců se nepodařilo shromáždit důkazy, že by Lindemann měl nedobrovolný pohlavní styk se ženami, informovaly agentura DPA a AFP.

Foto: Petr Horník, Právo

Till Lindemann

Článek

Nejméně jedna žena v uplynulých měsících tvrdila, že odmítla se zpěvákem sex a následně se ocitla v jeho ložnici, aniž by věděla, jak se tam dostala.

„Vyhodnocení dostupných důkazů… a výslech svědků neumožnily určit, že stíhaný měl pohlavní styky se ženami bez jejich souhlasu,“ cituje agentura AFP rozhodnutí berlínské prokuratury.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéfové kapely Rammstein, zleva Till Lindemann a Peter Tägtgren.

V květnu jedna irská fanynka popsala tisku svou zkušenost z koncertu jedné z nejznámějších současných německých skupin ve Vilniusu.

Tvrdila, že odmítla nabídku sexu s Lindemannem a později se ocitla v jeho posteli, aniž by věděla, jak se tam dostala. Vyjádřila podezření, že jí byla bez jejího svolení podána omamná látka. Podobnou situaci popsaly tisku i další ženy.

Kvůli obviněním na Lindemannovu adresu čelila supina Rammstein v řadě zemí protestům před svými koncerty. Kapela také v Německu zrušila své večírky po koncertech.

Zpěvák kapely Rammstein byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Skupina zrušila večírky

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám