Hlavní obsah

Honza Křížek nabízí svůj první sólový singl

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák skupin Walk Choc Ice a Blue Effect Honza Křížek představuje svou první sólovou písničku. Jmenuje se Padám vzhůru a vznikl k ní i černobílý videoklip. Je předzvěstí sólového alba.

Klip k písničce Padám vzhůruVideo: archív Honzy Křižíka

 
Článek

„Hudbu a text jsem složil sám. Je to de facto první z asi patnácti písní, kterou jsem napsal na chystané sólové album. To, co jsem psal do té doby, což bylo asi dvacet skladeb, jsem jednoduše vyhodil do koše a začal psát znovu. Nápad vzešel z potřeby napsat pravdivou skladbu o tom, co prožívám a jak se nyní po všech těch hudebních a životních příhodách opravdu cítím. Je o tom, že ne vše je veselé a růžové, ale vždycky musí být impuls k tomu, zvednout se a pokračovat dál,“ řekl Novinkám.cz Křížek.

Producentem skladby a zároveň režisérem klipu je Dan Friml, dříve člen kapely Sebastian, nyní Mean Messiah. „Dana jsem si ke spolupráci vybral proto, že se mi moc líbí práce na jeho současném projektu Mean Messiah. Chtěl jsem mít producenta, který mé poprockové skladby trochu zaneřádí svým temnějším přístupem.“

Kameru vedla Daniela Neumanová, jinak frontmanka kapely Deligence. „Jsem moc rád, že se na mém první videoklipu podíleli lidé z metalového prostředí. Stále tak mohu laborovat s křížením stylů a hudebních vlivů, tedy s crosoverem, který mám moc rád,“ dodal Křížek.

Nadále přitom zůstává členem skupiny Walk Choc Ice, se kterou letos absolvuje několik koncertů. Na konci roku vyjde koncertní best of album a příští rok by se mělo na trhu objevit její další řadové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám