Hlavní obsah

Hlasování v anketě Žebřík jde do finále

Fanoušci tuzemské popové a rockové muziky mají poslední šanci hlasovat pro své oblíbené interprety za uplynulý rok v hudební anketě Žebřík 2013. Ještě do pátku mají možnost podpořit nominované v jednotlivých kategoriích, kteří se po lednovém hlasování probojovali do druhého kola. Vyhlášení výsledků se bude konat 15. března v Plzni.

Foto: Anketa Žebřík

Ředitel cen Žebřík Jarda Hudec (vpravo) ceny hosteskám nenechá, odnesou si je muzikanti, kteří obdrží nejvíce hlasů.

Článek

Během lednového hlasování v anketě Žebřík poslali hudební fanoušci do rozhodující fáze bitvy o nespoutané rockery Hentai Corporation a poprockovou stálici Kryštof, kteří mají tři nominace. Po dvou nominacích mají Imodium, Mandrage, Support Lesbiens a Vladimir 518, bodovali také Chinaski, UDG, Adrian T. Bell, Kofe-in, Marpo, Monkey Business, Dan Bárta, Matěj Ruppert, Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Aneta Langerová, Anna K, Celeste Buckingham, Lenka Dusilová či Lenka Nová.

Mezi kandidáty na největší objev uplynulého roku figurují Adam Mišík, Lenny a skupiny Bags, Lola běží a We On The Moon.

Do konce února je ještě možné pokusit se ovlivnit výsledky soutěže na www.anketazebrik.cz.

"Jsem rád, že se do nominací prosadili hlavně ti interpreti, kteří loni natočili povedené nahrávky. Jak vidno, vydání regulérního alba si fanoušci cení stále vysoko a neberou je jen jako pozvánku na koncerty. Nominace taky potvrzují, jak je naše současná scéna vyrovnaná a v jistém smyslu bohatá. Bude to ještě napínavé," komentoval výsledky prvního kola ankety ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Slavnostní vyhlášení cen Žebřík 2013 Bacardi music awards proběhne 15. března 2014 od 19 hodin ve Fakultě umění a designu Západočeské univerzity v Plzni za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii obdrží originální sošky z dílny mezinárodně renomovaného umělce Václava Česáka.

Moderovat bude dvojice Tomáš Hanák a Bára Poláková. Koncertně se představí Miro Žbirka, Tomáš Klus, UDG, A Banquet a Vladimir 518 s Idiot live bandem a hosty Matějem Ruppertem a Romanem Holým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám