Hlavní obsah

Hanychová je hvězdou filmu Crash Road

Novinky, aak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V těchto dnech začal natáčet svůj nový celovečerní film režisér Kryštof Hanzlík. Hořce komickou road movie bude natáčet v Praze a okolí a na Mělníku asi do 20. září. V hlavní roli se divákům představí modelka Agáta Hanychová.

Článek

"Pro většinu lidí, kteří četli scénář, je film už teď kultem a doufám, že to tak zůstane," řekl režisér Hanzlík, který před deseti lety natočil svůj debut Poslední přesun. Film, který tvůrci charakterizují jako hořce komickou road movie, vypráví o osmnáctileté Veronice, která má odmalička docela oprávněný pocit, že se proti ní spikl snad celý svět. Aby nad osudem vyhrála, dělá "nečekané věci". Vydává se bez cíle hledat "dobré lidi", ale chce taky zmizet z očí těm, kteří by se mohli zajímat o nehodu jejího "otčíma" nebo o jeho nesplacené dluhy.

Kromě Hanychová se před kamerou objeví i Pavla Tomicová jako Veroničina matka, Pepu ztvární Bohdan Tůma, Honzu pak Kryštof Hádek. Premiéru by měl snímek Crash Road mít v září 2006.

Někteří mohou namítnout, že Hanychová je na tuto roli příliš mladá bez větších zkušeností. "Když člověk potřebuje devatenáctiletou hrdinku, nemůže počítat s tím, že objeví hotovou a vyzrálou herečku," řekl režisér. Hanychová se však s rolí ztotožnila. "Je mi hodně podobná, hodně blízká," uvedla mladá začínající herečka.

Projekt získal grant z Fondu české kinematografie ve výši 2,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám