Hlavní obsah

Genesis už nevystoupí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku března vyšel speciální albový box skupiny Genesis nazvaný BBC Broadcasts. U příležitosti jeho propagace potvrdil klávesista Tony Banks v rozhovoru pro magazín Vulture nedávná slova svého kolegy baskytaristy Mikea Rutherforda. Genesis už nevystoupí.

Foto: Profimedia.cz

Genesis v březnu 2007. Zleva Tony Banks, Phil Collins a Mike Rutherford

Článek

Přitom to byl právě on, kdo byl ještě před několika měsíci ohledně pokračování v koncertním turné kapely optimistický.

Banks, dlouholetý klávesista Genesis, sdělil, že kapela se už nikdy nevrátí ani na pódia, ani do studia. Vysvětlil, že je to jen kvůli tomu, že Phil Collins s ohledem na svůj špatný zdravotní stav není schopen vystupovat. Přitom je hlavním zpěvákem a skladatelem kapely.

„Nic nám nezbylo, studna vyschla,“ řekl Banks. „Kvůli Philovu zdravotnímu stavu už nemůžeme koncertovat, takže je konec.“

Mike Rutherford nedávno v rozhovoru pro BBC Breakfast prozradil, že Collins „je mnohem nehybnější, než býval“. Vyjádřil nad jeho stavem lítost, ale připustil, že při posledním turné byl v dobré náladě. Dodal, že bubeník už nevychází ze svého domu. „Teď se doma cítí dobře a užívá si života. Všechny ty roky tak tvrdě pracoval. Myslím, že si čas doma užívá.“

„Byl jsem na operaci zad a mám podělanou nohu,“ popsal Collins svůj zdravotní stav v roce 2019. Od té doby se u něj schopnost pohybu výrazně snížila.

Nový pětidiskový box Genesis obsahuje průřez historií Genesis od skladeb z jejich období progresivního rocku až po písničky z časů popových. „Nejdřív si všichni mysleli, že Genesis byl vždycky Peter Gabriel. A pak když jsme se dostali do osmdesátých let, si zase mysleli, že Genesis jsou Phil Collins. To se mi nikdy nelíbilo,“ vysvětlil v rozhovoru Banks.

„Neexistuje píseň Genesis, u které bych nebyl. Pokud se vám nelíbí Genesis, jsem tím, kdo se vám nelíbí,“ dodal.

Hudebník Phil Collins zůstává doma. Už se skoro nemůže hýbat

Kultura

Phil Collins a Genesis prodali práva na své písně

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: BBC Broadcasts - Genesis [5CD]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám