Hlavní obsah

Francouzský Presley Johnny Hallyday obviněn ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Legenda francouzského rocku, devětapadesátiletý zpěvák Johnny Hallyday, který představoval na začátku šedesátých let místní odpověď na nástup rock´n ´rollu, je od minulého týdne vyšetřován v Nice kvůli znásilnění a vyhrožování.

Foto: Jan Kaše

Klášter Kladruby u Stříbra s hlavní dominantou - kostelem Nanebevzetí Panny Marie

Článek

Žalobu na Hallydaye podala čtyřiatřicetiletá hosteska Marie-Christine, který byla u zpěváka zaměstnána. Tmavovláska tvrdí, že ji Hallyday znásilnil před dvěma lety v jihofrancouzském Cannes na luxusní jachtě. Rockový idol prý po večeři, při níž se notně pilo víno, vtrhl do její kabiny a donutil ji k pohlavnímu styku.

Žalobu na zpěváka však podala až o rok později, neboť prý byla ve stresu a v depresi a ponechávala si čas na rozmyšlenou.

Hallydayův advokát Daniel Vaconsin hostesčina obvinění odmítá s tím, že zpěvák se stal obětí vydírání. "Na palubě bylo ten večer více lidí a nikdo nic neslyšel, i když jsou tam zdi tenké jak cigaretové papírky," prohlásil právník. Zástupci Marie-Christine se s ním prý snažili vyjednávat a požadovali v přepočtu zhruba 15 milionů korun za stažení žaloby.

Vaconsin také prohlásil, že to není poprvé, co se nějaká žena snaží na Hallydaye ušít boudu. "Za 17 let, co pracuji pro Johnnyho, se takovými případy zabýváme pravidelně," poznamenal právník.

Oproti tomu hosteska tvrdí, že od podání žaloby čelí různým výhrůžkám. Chce však prý dosáhnout spravedlnosti. "Hrozně špatně snáším, že musím každý den poslouchat, jak ten násilník v rádiu zpívá mým jménem," uvedla Marie-Christine v narážce na Hallydayův poslední velký hit s jednoduchým názvem Marie, který začíná slovy: "Kdybys věděla, jak moc mě to zranilo..."

Reklama

Výběr článků

Načítám