Hlavní obsah

Ztracená rodina. Jaroslav neviděl bratry půl století. Darja tátu nezná skoro třicet let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkání dvou rodin po dlouhých desetiletích nabídne další díl docu-reality Ztracená rodina. Životní koučka Darja (32) viděla tatínka naposledy jako tříletá. Vysloužilý voják Jaroslav (55) se zase snaží najít bratry, které neviděl padesát let. Novou epizodu odvysílá TV Nova ve čtvrtek 5. října, a to ve 21:35.

Ztracená rodinaVideo: TV Nova

 
Článek

„Raději budu žít v pravdě, i když to bolí než ve lži. V životě mi chyběl mužský element,“ říká dvaatřicetiletá Darja. Do tří let měla úplnou rodinu, maminku, tatínka a dva starší nevlastní sourozence. Jenže pak se vztah rozpadl a ona tátu ztratila.

V dospívání dokonce stála před jeho domem, jehož adresu znala díky tomu, že platil alimenty, ale zazvonit nedokázala. Asi před rokem se rozhodla, že ho vyhledá a svěřila se s tím matce. Ta jí to ale nedoporučila. Darja ho přesto chce poznat, jenže on již nebydlí tam, kde kdysi nezazvonila…

Druhý příběh divákům představí Jaroslava. Když mu byly tři roky, byl umístěn do péče prarodičů. Jeho bratři skončili v kojeneckém ústavu. Jediné, co mu po nich zbylo, jsou dvě fotografie.

„Své bratry jsem neviděl přes padesát let a chtěl bych je najít, abychom byli opět spolu jako rodina. To je touha, která ve mně je,“ říká Jaroslav.

Jeho rodiče skončili ve výkonu trestu. Poté, co své děti opustili, ujali se jich jejich prarodiče; požádali o osvojení. Úřady ale vyhodnotily věk babičky, tehdy jí bylo 50 let, jako příliš vysoký, a proto jí umožnily ujmout se pouze nejstaršího Jaroslava. Mladší František a nejmladší Martin skončili nakonec v rodinách, které je vychovaly.

Novinky a Právo jsou mediálními partnery pořadu.

Může se vám hodit na Firmy.cz: TV Nova

Reklama

Výběr článků

Načítám