Hlavní obsah

Zemřel drsňák Frank McRae, hrál se Schwarzeneggerem i Stallonem

Americký herec Frank McRae zemřel ve věku 77 let. Zesnul po infarktu v kalifornské Santa Monice 29. dubna, média o tom informovala až teď.

Foto: Profimedia.cz

Frank McRae se Sylvestrem Stallonem

Článek

Frank McRae, který se narodil v roce 1944 v americkém Memphisu, původně směřoval ke sportu. Prožil si krátkou kariéru v americkém fotbalu v Chicagu a Los Angeles.

Zhruba od třiceti už se hraním ve filmech živil. Byl to sice spíše představitel malých rolí, ale v překvapivě známých filmech. Hrával různé drsňáky, třeba v gangsterce Dillinger (1973) Reeda Youngblooda, který pomáhá Dillingerovi utéct.

Foto: Profimedia.cz

Frank McRae ve filmu Dillinger

Se Sylvestrem Stallonem si zahrál ve snímku Rocky 2 (1979) nebo Kriminál (1989). Dostal se i do bondovky, konkrétně šlo o Povolení zabíjet z roku 1989, kde Bonda ztvárnil Timothy Dalton. Dost známá je i akční komedie 48 hodin (1982), kde se pořád špičkovali Nick Nolte a Eddie Murphy.

Uplatnil se také v komediích jako Bláznivá dovolená (1983), Nabitá zbraň (1993) nebo Poslední akční hrdina s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli (1993). Jeho posledním výraznějším snímkem byla Smrtonosná zbraň 4 Mela Gibsona v roce 1998.

RECENZE: Severskému divnohumoru Češi rozumějí

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám