Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Vítězné tažení Jana Žižky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká kina konečně ožila, z letního spánku je probudil Jan Žižka. Na dlouho očekávaný film Petra Jákla, který je tím nejdražším v historii české kinematografie, přišlo více než 100 tisíc diváků.

Foto: IPA, Profimedia.cz

Ben Foster jako Jan Žižka

Článek

Jan Žižka vstoupil do českých kin s razancí, jaká se na vojevůdce jeho kalibru sluší. Historický film Petra Jákla vypráví o počátcích husitského žoldáka Jana Žižky, který je pověřen únosem snoubenky nejbohatšího velmože Jindřicha z Rožmberka Kateřiny, čímž se zaplétá do vysoké politiky. Začíná bojovat za spravedlnost a rovnoprávnost obyčejného lidu a z nájemného žoldnéře se stává legendární vojevůdce. Do hlavních rolí režisér obsadil zahraniční hvězdy, jako jsou Ben Foster či Michael Caine, ve snímku se ale objeví i Karel Roden či Ondřej Vetchý.

Animovaní Mimoni minulý víkend „triumfovali“ s 11 418 diváky, tentokrát jich na ně přišlo ještě o něco více, na vítězství už to ale nestačí. Ve filmu Mimoni 2: Padouch přichází si vyhlédli nenápadného chlapce, aby se z něj stal „největší padouch všech dob“.

Foto: Universal Pictures, Bez zdroje

Mimoni 2: Padouch přichází

Třetí místo patří Tomu Cruisovi a filmu Top Gun: Maverick. Z magnetu na průšvihy se po letech stal instruktor elitních pilotů. Jedním z jeho svěřenců je Bradley Bradshaw, syn jeho kamaráda Goose, který zahynul ve stíhačce pilotované právě Maverickem. Zatímco Bradley mu dává smrt svého otce za vinu, on řeší morální dilema, zda ho má poslat na nebezpečnou misi, ze které by se nemusel vrátit živý. Přece jen nechce, aby Bradleyho potkal stejný osud jako jeho tátu.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Jan Žižka104 916
2.1.Mimoni 2: Padouch přichází11 651
3.2.Top Gun: Maverick8 723
4.3.Střídavka8 055
5.7.Princezna rebelka6 035
6.4.After: Pouto5 415
7.5.Bullet Train5 138
8.6.DC Liga supermazlíčků4 904
9.8.Thor: Láska jako hrom3 403
10.9.Sirotek: První oběť1 506
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Výběr článků

Načítám