Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: V popředí stále Jurský svět a Top Gun, návštěvnost poklesla

Pořadí v žebříčku návštěvnosti kin se moc nemění. První je stále Jurský svět: Nadvláda a druhé místo patří Top Gunu: Maverick. Návštěvnost už se ale pohybuje jen kolem třiceti tisíc lidí za víkend.

Foto: Cinemart

Owen Grady (Chris Pratt) to s dinosaury umí.

Článek

V pokračování Jurského světa se pravěká monstra rozeběhla po světě a začala se množit. Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. Hlavní role si zahráli Chris Pratt, Bryce Dallas Howardová, Sam Neil, Laura Dernová a Jeff Goldblum.

Druhé místo a opět Top Gun: Maverick. V pokračování akční limonády z osmdesátých let hrají Tom Cruise, Jon Hamm, Ed Harris, Val Kilmer, Miles Teller či Jennifer Connellyová. V novém díle se setkají Cruise (Maverick) a Goose, syn Maverickova bývalého parťáka.

Foto: Cinemart

Tom Cruise se vrací jako Maverick.

Třetí místo obsadil se skromným výsledkem Rakeťák, americký animovaný rodinný sci-fi snímek. Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety.

Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uváznou.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
poziceminulý týdenfilmpočet návštěvníků za víkend
1.1.Jurský svět: Nadvláda38 659
2.2.Top Gun: Maverick30 936
3.-Rakeťák10 505
4.3.Tři tygři ve filmu: Jackpot5 833
5.25.Kdyby radši hořelo5 195
6.4.Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství3 260
7.5.Vyšehrad: Fylm3 063
8.-Andílci za školou1 677
9.9.Po čem muži touží 21 398
10.10.Zlouni1 352
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám